....

ΣΑΛΟΣ ; ΞΕΚΙΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ EMAIL ΑΠΟΔΗΜΩΝ Η ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έρευνα για τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων ότι έλαβαν προεκλογικά email από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Σε δελτίο Τύπου, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αναφέρει ότι «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων έλαβε διαστάσεις. Η κ. Ασημακοπούλου έκανε λόγο για «επίθεση λάσπης» προς την ίδια.

Ερώτηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην Κομισιόν

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών», κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

«Την περασμένη Παρασκευή, απόδημοι Έλληνες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν στο email τους μήνυμα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους», σημείωσε από την πλευρά του σε ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

Επίσης, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, o ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου γνωστοποίησε ότι κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν «σχετικά με τις καταγγελίες αποδήμων ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέστειλε στα email τους προωθητικό υλικό χωρίς την συγκατάθεση τους».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments