....

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Την Παρασκευή το νομοσχέδιο στη Βουλή – Πώς θα πείσουν τους αντάρτες

Στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κριθεί, εν πολλοίς, η τύχη του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ.

Στο παρασκήνιο, βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στο τετράγωνο Μαξίμου – Χαριλάου Τρικούπη – Υπ. Οικονομικών – Τρόικα προκειμένου να εξευρεθεί μία μέση λύση που αφενός, θα δίνει  τη δυνατότητα στους γαλάζιους και πράσινους αντάρτες να ψηφίσουν το άρθρο, αφετέρου  θα είναι ανεκτή από την Τρόικα. Άλλωστε, τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών συμμετέχουν ενεργά στη διατύπωση των άρθρων του νομοσχεδίου καθώς επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την πλήρη αποτύπωση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, η κυβέρνηση δεν θα περιοριστεί μόνον στην πολιτική πίεση προς τους αντάρτες, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για τη χώρα από μία ενδεχόμενη απόρριψη του νομοσχεδίου, αλλά θα προχωρήσει και σε κινήσεις “καλής θέλησης”. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παράταση του χρόνου που θα μπορεί το γάλα της πρώτης κατηγορίας (“γάλα ημέρας”) να μένει στα ράφια. Από δύο ημέρες, ο χρόνος θα αυξηθεί στις τρείς (σ.σ. εφόσον το επιτρέψει η τρόικα, φυσικά) ώστε οι μικροί παραγωγή να έχουν καλύτερες πιθανότητες να κυριαρχήσουν στην εν λόγω κατηγορία, εξωθώντας τις εταιρείες στην κατηγορία του γάλακτος διάρκειας έως 10 ημερών. Παράλληλα, προτείνεται να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για τις εισαγωγές ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των ορίων μεταξύ των κατηγοριών ενώ θα επιδιωχθεί η ένταξη των γαλακτοπαραγωγών σε ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν τις παραγωγικές τους δομές.

Με αυτό το “πακέτο” η κυβέρνηση φιλοδοξεί να κάμψει τις αντιδράσεις και να πείσει όσους βουλευτές θέλουν να πειστούν. Αυτό λέγεται διότι στελέχη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, κυρίως, όπως οι Μιχ. Κασσής και θ. Μωραϊτης εμφανίζονται αμετακίνητοι, ενώ για τον πρώτο στη Χαριλάου Τρικούπη λέγεται ότι επιδιώκει μία... ηρωϊκή έξοδο από το ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, τα φορολογικά και, τέλος, το νέο καθεστώς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται, πιθανότατα, να κατατεθεί την προσεχή Παρασκευή στη Βουλή. Η επεξεργασία του θα γίνει, με μορφή κατεπείγοντος, το Σάββατο από την Επιτροπή ενώ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.


 http://www.newsbomb.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments