....

ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ «ΦΟΝΤΟ» ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

 


 
 

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση, χωρίς να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, διαβεβαιώνουν στρατιωτικές πηγές στη HuffPost Greece, στον απόηχο των ανακοινώσεων στην Τουρκία σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών.

Όπως διευκρινίζεται, οι ασκήσεις θα γίνονται κανονικά, όπως και οι εκπαιδεύσεις και οι επαφές, ενώ η επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις κρίσεις- με τις εν λόγω πηγές να τονίζουν πως το ίδιο ισχύει και όσον αφορά και στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων να παραμένει ανεπηρέαστη ανεξαρτήτως των εξελίξεων.

Σε ερώτηση ως προς το αν διαφαίνεται κάποια περίοδος αυξημένης «επικινδυνότητας» ως προς το ενδεχόμενο κάποιου επεισοδίου με την Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψιν τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές, οι συγκεκριμένες πηγές υπογραμμίζουν πως επίκειται στα τέλη Φεβρουαρίου η επίσκεψη Μπλίνκεν σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ η διάλυση της Βουλής στην Τουρκία αναμένεται στις 10 Μαρτίου, με τις εκλογές στη γείτονα στις 14 Μαΐου. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρείται πως θα ήταν αρκετά παράτολμο από τουρκικής πλευράς να επιχειρηθεί κάτι εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, δεδομένου του πολιτικού τοπίου- ωστόσο οι εν λόγω πηγές υπενθυμίζουν πως τίποτα δεν μπορεί να αποκλείεται ή να εκλαμβάνεται ως δεδομένο ως προς τι μπορεί να κάνει ή να μην κάνει η τουρκική πλευρά.

Ως προς την τουρκική στρατιωτική κινητικότητα, διευκρινίζεται πως εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, παρά την ακραία ρητορική από την Άγκυρα- «ψηλά στη ρητορική, χαμηλά στο πεδίο», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συγκεκριμένες πηγές.

 

Στο μεταξύ, ηχηρά μηνύματα προς την Άγκυρα έστειλε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης των έργων Ασφάλειας Προμηθειών και Πληροφοριών (SSI - Security of Supply and Ιnformation) και του πέμπτου F-16 Viper στην Πολεμική Αεροπορία, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, υπογραμμίζοντας πως «στο πεδίο των ανοιχτών απειλών απαντάμε με αποφασιστική ετοιμότητα στην όποια μεγαλόστομη επιθετικότητα. Και όσοι διαλαλούν ότι ίσως “έρθουν μια νύχτα ξαφνικά”, να ξέρουν πως οι ίδιοι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments