....

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ

Στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων του Ν. 4235/14 του ΥπΑΑΤ, που πρόσφατα ψηφίστηκε

στη Bουλή και ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α., διενεργείται διαγωνισμός για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, στην οποία περιλαμβάνεται η διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης στους θεσμικά ασφαλιζόμενους κινδύνους, της μερικής ή ολικής απώλειας της ηρτημένης παραγωγής ή της μειωμένης καρπόδεσης, λόγω συνδυασμού λοιπών δυσμενών αιτιών για τις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 4 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης. Με τον τρόπο αυτό, ο ΕΛ.Γ.Α. προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς, που δοκιμάζονται από ζημιές στη σοδειά τους.

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα της ακαρπίας της ελιάς.

Ο αναπληρωτής υπουργός, επίσης, ανέφερε: «Συστήσαμε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία εξέτασε το φαινόμενο της ακαρπίας σε ορισμένες δενδρώδεις καλλιέργειες της χώρας, εσοδείας 2013, μεταξύ αυτών και των ελαιοκαλλιεργειών. Μετά την επεξεργασία όλων των στοιχείων, η επιτροπή εξέδωσε πόρισμα, όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων τεκμηριώνεται το αίτιο που προκάλεσε την ακαρπία, όπως ακριβώς ορίζεται στον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων. Ο ΕΛ.Γ.Α. κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρώσει όλο το απαραίτητο υλικό, να ετοιμάσει τον σχετικό φάκελο και να τον κοστολογήσει. Όπως ανακοίνωσε ο κύριος Τσαυτάρης, ο φάκελος συνολικού προϋπολογισμού περίπου 65 εκ. ευρώ βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο συγκεκριμένος φάκελος να αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το συντομότερο, προκειμένου να αποζημιώσουμε τους παραγωγούς των οποίων το εισόδημα το 2013 επλήγη από το φαινόμενο της ακαρπίας, της μικροκαρπίας ή της σχοινοκαρπίας».

http://www.paseges.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments