....

ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Ο ΠΙΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία Δήμαρχος της χώρας εκλέχθηκε στην Λευκάδα

 

Ο Ξενοφών Βεργίνης σε ηλικία 84 ετών εκλέχθηκε Δήμαρχος Λευκάδας από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με ποσοστό 48,87%.

Ο πρώην βουλευτής Λευκάδας (2004-2007) γεννήθηκε το 1939 και κατάγεται από τους Τσουκαλάδες Λευκάδας. είναι οικονομολόγος, ακαδημαϊκός και επιχειρηματίας. Επίσης, είναι αριστούχος Διδάκτωρ Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τις ΔΕΚΟ, Μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, Πρόεδρος Γαλακτοκομικής Εταιρείας. και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ηπείρου Α.Ε., Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, Συντάκτης και υπεύθυνος υλοποίησης του πρώτου Προγράμματος LEADER στην Ελλάδα, Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ από το 2013 έως το 2015 υπηρέτησε ως Διοικητής του ΟΓΑ όπου συνετέλεσε σημαντικό έργο στην ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών απόδοσης συντάξεων με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος έκδοσης συντάξεων.

Σήμερα, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρία, στο χώρο των delicatessen προϊόντων στην Ελλάδα, της οποίας είναι και ο δημιουργός της.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments