....

ΣΕ ΡΟΛΟ «SECURITY», ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ RAPID TEST, ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Οι υπάλληλοι των τραπεζών θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο των απαραίτητων πιστοποιητικών (πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αρνητικό rapid ή PCR test για τους ανεμβολίαστους) που θα ανοίγουν τις πόρτες των τραπεζών στο συναλλασσόμενο κοινό και δεν θα αναθέσουν σε εταιρείες σεκιούριτι την εφαρμογή του μέτρου. Αυτό αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των τραπεζών.

 

Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τους συναδέλφους στα καταστήματα. Προσπαθεί να φορτώσει σε ιδιώτες, σε πολίτες, σε εργαζόμενους ευθύνες. Καλούμαστε εργαζόμενοι ιδιώτες και πολίτες να κάνουμε ελέγχους σε κλειστούς χώρους και χώρους δουλειάς είναι θέατρο του παραλόγου.

Έρχονται για να πουν ότι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται να βάλουν εμάς τους τραπεζοϋπάλληλους να πρέπει να τσακωνόμαστε με τους πελάτες ανέφρε ο Αντώνης Καββαδίας μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΤΟΕ σε επιστολή της προς τους υπουργούς Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας (3/11) ανέφερε ότι δεν είναι ούτε εφικτό ούτε στοιχειωδώς ασφαλές να επιφορτιστούν οι εργαζόμενοι του δικτύου καταστημάτων με το καθήκον του ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού. Γι' αυτό ζητούσε να διασφαλιστεί ότι το έργο αυτό θα ανατεθεί σε πρόσθετο και κατάλληλα εκπαιδευμένο δυναμικό ασφαλείας που θα είναι ειδικά και αποκλειστικά επιφορτισμένο με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή διενέργειας των απαιτούμενων test της πελατείας.

Χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) με ανάλογη επιστολή προς τους τρεις υπουργούς ζητά να παρέμβουν στη διοίκηση της τράπεζας, προκειμένου να υποχρεωθεί και μεριμνήσει για την παροχή υπηρεσιών ελέγχου και φύλαξης στα τραπεζικά καταστήματα, που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το συγκεκριμένο έργο ελέγχου των πιστοποιητικών Covid-19:

 
 

«Εναλλακτικά, να προχωρήσετε σε αναστολή εφαρμογής της σχετικής πρόβλεψης ελέγχου των πιστοποιητικών, μέχρι την εφαρμογή του ανωτέρω μέτρου. Άλλως καθιστούμε τόσο εσάς όσο και τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς υπευθύνους για κάθε έκνομη ενέργεια που ενδεχομένως εκδηλωθεί σε βάρος εργαζομένων, κατά την εφαρμογή του μέτρου ελέγχου πιστοποιητικών Covid-19 από τραπεζοϋπαλλήλους, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των συναδέλφων μας».

Εξώδικο από την ΟΤΟΕ

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να υποχρεώσει τη διενέργεια rapid test σε όσους μεταξύ άλλων επιθυμούν να επισκεφθούν τραπεζικά καταστήματα, η ΟΤΟΕ προχώρησε σε εξώδικο, με το οποίο σημειώνει ότι οι τράπεζες έχουν ευθύνη για την ασφάλεια και την υγεία των υπαλλήλων τους και ότι δεν θα γίνει δεκτό υπάλληλοι να βγουν εκτός καταστήματος για να κάνουν ελέγχους σε πελάτες  ενώ, είχε ζητηθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών να αναθέσουν το έργο αυτό σε εταιρείες security για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα μέτρα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να αρνηθούν να κάνουν τους security.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments