....

Σ,Ε,ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΤ ΔΕ ΧΤΙΖΕΙΣ ΑΝΟΣΙΑ!

Με αυταρχισμό και ΜΑΤ δε χτίζεις ανοσία!

Δώστε λεφτά για υγεία & παιδεία!

Καταγγέλλουμε ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας σε πάρκο της Λάρισας, όπου αστυνομικοί της ασφάλειας με πολιτικά, έσπασαν το χέρι 13χρονου(!) συμμαθητή μας! Η επίθεση έγινε την Τρίτη στις 30 Μαρτίου στις 20:30μμ. Οι ασφαλίτες, αφού κινήθηκαν προς το μέρος των μαθητών με αποτέλεσμα τα παιδιά να τρομοκρατηθούν, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν ένα από τα παιδιά με αποτέλεσμα να του σπάσουν το χέρι!  Μάλιστα, αντί  να οδηγήσουν τον μαθητή άμεσα στο νοσοκομείο τον έσυραν για ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα. Είναι φανερό ότι η καταστολή δεν διακρίνει ηλικία αλλά στοχεύει στο να σπείρει τον φόβο στον λαό για να επικρατήσει σιωπή. Για αυτό και αντιμετωπίζονται 13χρονα παιδιά λες και είναι εγκληματίες. Η κυβέρνηση θέλει να φορτώσει στη νεολαία που «βγαίνει στα πάρκα» την άνοδο των κρουσμάτων, για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες που δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία μας, στα ΜΜΜ, ενώ συνεχίζει να μην θωρακίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία μας ξανά χωρίς μέτρα προστασίας!  Για αυτό και απαντάει με βία και καταστολή. Οι μαθητές, θέλουμε επιτέλους να ανοίξουν τα σχολεία μας με ασφάλεια, να μη δοθούν προαγωγικές εξετάσεις για φέτος, αλλά να καλυφθούν κενά που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της τηλεκπαίδευσης με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, με προσλήψεις καθηγητών.

  • Καλούμε τους συμμαθητές μας να καταδικάσουμε τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης!  Δίνουμε απάντηση στην αστυνομική βία και καταστολή δυναμώνοντας το δίκαιο αγώνα μας!

Έχουμε αποδείξαμε ότι δε μασάμε! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Συνεχίζουμε, συμμετέχουμε με τα σχολεία μας, 15μελη και 5μελη:

  • Ορίζουμε τη Τρίτη μέρα μαθητικής δράσης στα σχολεία μας, βρισκόμαστε στις γειτονιές με τους συμμαθητές μας και συζητάμε τη συμμετοχή 5μελων και 15μελων στα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας τη Πέμπτη στις 8/4 και 15/4!
  • Οργανώνουμε την επόμενη μαθητική συνάντηση τη Παρασκευή 16/4 στο Λευκό Πύργο με την ανάδειξη καλλιτεχνικών δημιουργιών από συμμαθητές μας, εκφράζοντας την αντίθεση μας απέναντι στο «τρομονόμο» που λογοκρίνει τη Τέχνη!
  • Προετοιμάζουμε με τους συμμαθητές μας το #schoolmusicfest στο τέλος της χρονιάς «κλείνοντας» από τώρα μαθητικά συγκροτήματα…

 

 

 

 

 

 

                                  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments