....

ΣΦΑΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΧΩΝ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ "PHOTO)

Η ωμή βία και τα τυφλά χτυπήματα συνεχίζονται στην πολύπαθη Γάζα.


Το μεσημέρι της Δευτέρας, ισραηλινός πύραυλος έπεσε στον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα που μέχρι σήμερα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς.
Η αεροπορική ισραηλινή επιδρομή στόχευε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου, στο εσωτερικό του περιβόλου, διευκρίνισαν νοσοκομειακές πηγές, ενώ δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σημείο είδε τον τοίχο του νοσοκομείου να έχει υποστεί ζημιές από τα πυρά ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

«Ακούσαμε μία πολύ ισχυρή έκρηξη που μοιάζει να είναι αεροπορική επιδρομή και συνέβη κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Σύμφωνα με πηγές, εκ των οποίων και το συνεργείο μας που καταγράφουν αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετά θύματα, πολλά από αυτά παιδιά.

Το μεγαλύτερο μέρος των βομβαρδισμών επικεντρώνεται στην ανατολική πλευρά της Γάζας, αλλά αυτή τη φορά η επίθεση εστιάζει στην καρδιά της Γάζας και το ανησυχητικό είναι ότι πραγματοποιήθηκε λίγα μέτρα από το κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής. Δεν έχουμε ακριβή αριθμό θυμάτων ακόμα, αλλά το συνεργείο μας, αναφέρει ότι ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και παιδιά», ανέφερε ο Έιμαν Μοχιελντίν του NBC News από τη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα μία τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε ένα δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 8 παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν 40 άνθρωποι, δήλωσαν σήμερα Παλαιστίνιοι γιατροί.







Οι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός του νοσοκομείου Σίφα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον το Ισραήλ, που είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους μαχητές της Χαμάς ότι κρύβονταν στο νοσοκομείο Σίφα, έκανε λόγο και για έναν «αδέσποτο» πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο.



Ομπάμα, Κάμερον, Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι ζητούν κατάπαυση του πυρός

Oι ηγέτες της Γαλλίας (ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ), των ΗΠΑ (ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα), της Γερμανίας (η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ), της Βρετανίας (ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον) και της Ιταλίας (ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι) τόνισαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους την πρόθεσή τους «να εντείνουν» την «πίεση» προκειμένου να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το Παρίσι.

«Η πίεση πρέπει να ενταθεί για να επιτευχθεί» κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν οι Μπαράκ Ομπάμα, Άγγελα Μέρκελ, Ντέιβιντ Κάμερον, Ματέο Ρέντσι και Φρανσουά Ολάντ.

Οι ηγέτες «συμφώνησαν να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός. Η κλιμάκωση της κατάστασης δεν εξυπηρετεί παρά τα συμφέροντα των εξτρεμιστών» εκτίμησαν οι ίδιοι.

 

http://www.zougla.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments