....

ΣΗΚΩΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΕΛΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταγγελίες έκαναν στον ΑγροΤύπο αγρότες για αναλήψεις μεγάλων ποσών από τον ΕΛΓΑ λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Χρήστος Σιδερόπουλος, παραγωγός από τη Λάρισα, πολλοί αγρότες στην δήλωση ΟΣΔΕ που υπέβαλαν υπήρχε η επιλογή εξουσιοδότησης του ΕΛΓΑ να εισπράττει τις ασφαλιστικές οφειλές από την βασική ενίσχυση. Το λογισμικό του ΕΛΓΑ λέει ότι πληρώθηκε το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης ο Οργανισμός προχώρησε σε παρακράτηση του 70% του ασφαλίστρου.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι κανονικά θα έπρεπε ο ΕΛΓΑ να παρακρατήσει το 50% του ασφαλίστρου και τα υπόλοιπα με την καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης (30%) και του πρασινίσματος που έχει προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021. Ουσιαστικά η πληρωμή εξόφλησης μαζί με το πρασίνισμα θα είναι περίπου τα ίδια χρήματα με αυτή την πληρωμή.

Πάντως αγρότες καταγγέλουν στον ΑγροΤύπο ότι ο ΕΛΓΑ έκανε ανάληψη από τραπεζικούς λογαριασμούς ποσών μεγαλύτερων από την ενίσχυση που εισέπραξαν. Για παράδειγμα αν ήταν να πληρώσει ασφάλιστρο 120 ευρώ και ο αγρότης εισέπραξε 110 ευρώ από την προκαταβολή, ο Οργανισμός έκανε παρακράτηση τα 120 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments