....

ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ:ΔΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Την ικανοποίησή του για την απόσυρση της τροπολογίας που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα,

και αφορούσε στην απαλλαγή από ποινικές ευθύνες αιρετών για περιπτώσεις παρατυπιών με συμβάσεις μίσθωσης έργου, εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης.

«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που ήταν εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη και η τροπολογία έπρεπε να αποσυρθεί άμεσα, κάτι που έγινε δικαιώνοντας όλους όσοι διαφώνησαν με το περιεχόμενό της. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με την κοινωνία, δίνει τη μάχη της διαφάνειας και της νομιμότητας, δεν μπορεί  να υπάρχουν νομοθετικές παρεμβάσεις που συλλήβδην ρίχνουν σκιά στο σύνολο των αιρετών, επιτρέποντας έτσι σε όλους να υποθέσουν τα πάντα και να ενοχοποιήσουν τους πάντες για τα πάντα», δηλώνει ο Σ.Δανιηλίδης σχολιάζοντας την απόφαση του υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία.

Να σημειωθεί ότι ο Σ.Δανιηλίδης είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην ψήφιση της τροπολογίας, ενώ είχε θέσει και ζήτημα απόσυρσής της. Το θέμα αυτό ανέδειξε και κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, τονίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δήμαρχοι ουδέποτε ζήτησαν τέτοιου είδους νομοθετική ρύθμιση-«προστασία», και πως ό,τι αφορά τους δήμους και τους αιρετούς το διεκδικούν «ευθέως και όχι στο παρασκήνιο».
«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως ΚΕΔΕ δεν ζητήσαμε ποτέ τέτοιου είδους παρέμβαση και το θέμα δεν αφορά κανέναν μα κανέναν δήμαρχο. Οι δεκάδες των δεκάδων των προτάσεών μας και των άρθρων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους δημάρχους, οι περισσότερες από αυτές έχουν συμπεριληφθεί στον κανονικό νόμο του υπ. Εσωτερικών που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με το Υπ.Εσ. Είμαστε πικραμένοι διότι η λάσπη στον ανεμιστήρα πιάνει τους δημάρχους», τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών μιλώντας στην εκπομπή MEGA-Σαββατοκύριακο και τους δημοσιογράφους Ι.Χασαπόπουλο και Μ.Αναγνωστάκη (Κυριακή, 2.3.2014). Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει δήμαρχος που να τον αφορά αυτό το ζήτημα», και ότι «είναι κρίμα και άδικο να δέχεται όλη τη λάσπη η Τ.Α. και οι δήμαρχοι όταν το θέμα δεν τους αφορά». «Αν κάτι αφορούσε την Τ.Α. θα το ζητούσαμε, αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα θα πηγαίναμε ευθέως στο φως της ημέρας, και όχι στο παρασκήνιο και πίσω από τον μπερντέ για να περάσουμε διαδικασία. Εμείς επίσημα με νομικούς συμβούλους και με επιστημονικούς συνεργάτες έχουμε επεξεργασθεί ως Τ.Α. προτάσεις και άρθρα για την ενίσχυση της διαφάνειας, κι αυτό που έγινε μας εκθέτει», κατέληξε.

 

http://www.airetos.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments