....

ΣΚΟΠΙΑ: ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ- ΦΛΩΡΙΝΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μάρτιος 30, 2019. 21:05
 
 
Στο Μοναστήρι χθες συζητήθηκε η προώθηση του έργου για τη βελτίωση της ελκυστικότητας και της προώθησης της διασυνοριακής περιοχής Πελαγονίας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης.
 
 


Ο στόχος αυτού του έργου, το οποίο ανέρχεται στα 730 χιλιάδες ευρώ, είναι ο προσδιορισμός των προβλημάτων και οι ελλείψεις μεταξύ των δύο χωρών.
 
 
«Δεν διαθέτουμε κοινό τουριστικό προϊόν και δεν υπάρχει επαρκής αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων που διαθέτουν αυτές οι δύο περιφέρειες.
 
 
Ειδικότερα για το έργο είναι η προώθηση και η αύξηση της ελκυστικότητας της διασυνοριακής περιοχής "Μοναστήρι-Φλώρινα- Θεσσαλονίκη".
 
 
Στο πλαίσιο αυτού του έργου θα αναπτυχθούν τρεις τουριστικές προτάσεις, τις οποίες θα προωθήσουμε σε διεθνείς τουριστικούς πράκτορες, στα μέσα ενημέρωσης και σε εκθέσεις,  και στη συνέχεια θα ετοιμάσουμε ένα τουριστικό προϊόν.
 
 
Για όλα αυτά θα υπάρξει συνεργασία της Σχολής Τουρισμού της Οχρίδας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», είπε η Γωγώ Βιντίμτσε, επικεφαλής του Κέντρου  για την Ανάπτυξη της περιοχής της Πελαγονίας.
 
 
Οι γενικοί στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών και βιώσιμων τουριστικών προϊόντων, η αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων τουριστικών προϊόντων, η προώθησή τους στην περιοχή και η διεθνής επωνυμία.
 
 
«Το έργο χρηματοδοτείται με 760 χιλιάδες ευρώ, από τα οποία τα 630 χιλιάδες  προέρχονται από την ΕΕ και τα υπόλοιπα συγχρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της χώρας μας. Μέχρι το 2020, θα διατεθούν συνολικά  45 εκατομμύρια ευρώ για τη διασυνοριακή συνεργασία και το άνοιγμα της συνοριακής  διέλευσης  Μάρκοβα στην Πρέσπα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ντεγιάν Παλέλσκι.
 
 
novamakedonija.com.mk
 
--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments