....

ΣΚΟΠΙΑ: ΝΕΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Σήμερα, σχηματίσθηκε ένα νέο πολιτικό κόμμα των Αλβανών στο νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM, το οποίο ονομάζεται  'Μπέσα’.
 


«Πρόκειται για μια νέα πολιτική οντότητα των Αλβανών στο νοτιοσλαβικό κράτος που διαφέρει από τα ήδη υφιστάμενα που δεν ικανοποιούν, πλέον,  τους Αλβανούς, αφού υφίστανται ακόμη διακρίσεις σε πολλούς τομείς  του κράτους», δήλωσε ο Μπιλάλι Κατσάνι, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικοδόμηση της χώρας δεν άρχισε τον περασμένο αιώνα, ούτε το 1991, αλλά μετά τη σύγκρουση του 2001.
 
Η πολιτική του νέου κόμματος αποκλείει την ομοσπονδοποίηση ως επιλογή και επιμένει σε ένα σύστημα στο οποίο όλες οι εθνικές ομάδες θα είναι ίσες.
 
Αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν την ισότητα μεταξύ των εθνοτικών ομάδων, είναι η πολιτική ελίτ των Σλάβων, «εμείς πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές τις ελίτ», είπε ο Κατσάνι.
Το νέο κόμμα ‘Μπέσα’ κατηγόρησε όλα τα υπάρχοντα αλβανικά πολιτικά κόμματα «που αν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση, δεν έχουν ουσιαστικά καμία δύναμη».
 
Στόχος του ‘Μπέσα’ είναι η εξεύρεση λύσεων στην μεγάλη ανεργία στη χώρα, η καταπολέμηση του κρατισμού, της διαφθοράς, του επαγγελματισμού της πολιτικής, καθώς και η πίστη στην οικογένεια και στα συμφέροντα των πολιτών, όπως σημειώνει το ‘Λοκάλνο’.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments