....

ΣΚΟΠΙΑ: Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

 Διπλωματική αντιπροσωπεία  από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ευρωπαϊκή Ένωση,  τη Γαλλία,  την Ιταλία,  το Ενωμένο Βασίλειο και  τη Γερμανία, είχε μια συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια,

  υπό την ηγεσία του Αμερικανού πρέσβη Τζες Μπέιλι (Jess Baily),  μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μετά την έκφραση των συλλυπητηρίων προς το έθνος, σχετικά με  τους σκοτωμένους αστυνομικούς καθώς και με τους  πολίτες, στις μάχες που έγιναν μέσα και γύρω από την πόλη Κουμάνοβο, ο Μπέιλι μιλώντας εξ ονόματος των διπλωματών, επέκρινε την κυβέρνηση του Γκρούεφσκι για αποτυχία να αναλάβει την ευθύνη για την πολιτική κρίση που ενδημεί στη χώρα επί αρκετές εβδομάδες.

 Σύμφωνα με τον Μπέιλι, αυτό δημιουργεί αμφιβολίες για τη δέσμευση να υποστηρίξει  τις Ευρω-Ατλαντικές προτεραιότητες.  

Ανέφερε ότι οποιαδήποτε έλλειψη συγκεκριμένης δράσης από την κυβέρνηση, υπονομεύει το κύρος του κράτους, στην προσπάθεια να επιτύχει την είσοδο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπέιλι χρησιμοποιούσε αποκλειστικά και πολλές φορές  τη λέξη «Μακεδονία», στην αναφορά του για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία.

Ο Μπέιλι ολοκλήρωσε απευθυνόμενος στον Τύπο με μια δήλωση ότι οι διπλωμάτες θα έχουν συνομιλίες με τον πρόεδρο του SDSM, Ζόραν Ζάεφ και τον αρχηγό του DUI, Αλί Αχμέτι τις ερχόμενες ημέρες.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments