
ΣΚΟΠΙΑ: Ο ΟΑΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, 2015 - 21:41
Η εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη –ΟΑΣΕ,
αρμόδια για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης,
Ντούνια Μιγιάτοβιτς-Dunja Mijatović, καταδίκασε σήμερα τη σύλληψη και τη φυλάκιση του δημοσιογράφου Τόμισλαβ Κεζαρόφσκι- Tomisllav Kezharovski, μετά τη νέα απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου των Σκοπίων.
«Η απόφαση για την εκ νέου στέρηση της ελευθερίας του Κεζαρόφσκι είναι απαράδεκτη», δήλωσε η Μιγιάτοβιτς και πρόσθεσε ότι πάντοτε αγωνίζεται και τονίζει τη σημασία του κράτους δικαίου και του έργου της δικαιοσύνης, αλλά αυτή η απόφαση του δικαστηρίου «είναι ανησυχητική και δυσανάλογη», είπε η Μιγιάτοβιτς.
Ο Κεζαρόφσκι, χθες οδηγήθηκε από το σπίτι του, όπου ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό , στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης των Δημοσιογράφων, η οποία τονίζει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και καλεί, την ερχόμενη Τρίτη, τους δημοσιογράφους σε μαζική διαδήλωση.
Κατηγορία:

Σχόλια - Facebook Comments