....

ΣΚΟΠΙΑ : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΤΑΧΑ ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ’ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!

 

 

 

Δεκέμβριος 16, 2017. 19:46
 
Σκόπια.
 
Ο  γνωστός, για την καυστική αλλά ρεαλιστική του γλώσσα,  καθηγητής των Σκοπίων, Μίροσλαβ Γκάρτσεφ, αναφέρεται σε μια παλιά σλαβική παροιμία που στα ελληνικά θα τη λέγαμε ‘κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά’.
 
 


Η ρητορική ορισμένων «ξερών χόρτων» που διατείνονταν ότι οι «μακεδονιστές» Σλάβοι,  είναι η φυλή που εμφανίσθηκε πρώτη στον πλανήτη, απέβη σε μια ιδιαίτερα επιβλαβής ιδέα που οι συνέπειές της κατέστρεψαν παρά βελτίωσαν  τη εικόνα των πολιτών των Σκοπίων.
 
 
«Η παροιμία έχει ως σκοπό να καταδείξει πόσο επιβλαβής απέβη η  άποψη ότι υπήρχαν μόνο οι «Μακεδόνες»- δηλαδή Μακεδονιστές Σλάβοι- στη Γη οι οποίοι  επεκτάθηκαν στον πλανήτη εξαπλώνοντας την ανθρώπινη φυλή»…
 
 
Και αυτό προώθησε το VMRO-DPMNE  στα ένδεκα χρόνια της ηλίθιας διακυβέρνησής του, ανάγοντας  τη γέννηση του έθνους στην μακεδονική αρχαιότητα, με προέλευση της ταυτότητάς μας σε αυτήν, ασκώντας  στην ουσία μια καταστροφική πολιτική  στην πορεία της χώρας.
 
 
Πολιτιστική αυτοκαταστροφή
 
 
Αυτό ακριβώς συνέβη με όλα αυτά τα  ηλίθια στολίσματα στην πρωτεύουσα μας,  με  αυτά τα πολιτιστικά άχρηστα σε εμάς σκουπίδια,  τα δήθεν μπαρόκ στυλ και με αγάλματα που θα αγκάλιαζαν τάχα τη ‘μακεδονική’ ταυτότητά μας, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση μας στον κόσμο,  στις διαπραγματεύσεις μας για το όνομα της χώρας ώστε να εξευρεθεί μια «αποδεκτή  λύση» στο όνομα (με την Ελλάδα).
 
 
Αυτή η ιδεολογία είναι  στην ουσία η ιστορική τραγωδία μας, η οποία έδωσε τροφή σε ορισμένους «πατριώτες» και τροφή για το «κοπάδι»,  ενώ την ίδια στιγμή γινόμασταν θέαμα στη διεθνή κοινότητα.
 
Είναι, λοιπόν, καιρός να προβούμε σε απολογισμό των ‘θετικών’ αποτελεσμάτων της ‘Μεγαλοαλεξανδρινής’ εθνογένεσής μας  και της εθνικής μας ταυτότητας που γιορτάζεται με  τα περιττώματα των αγαλμάτων του «Σκόπια 2014», τα οποία έστησε το καθεστώς του VMRO επιμένοντας στην καταγωγή μας από το Μέγα Αλέξανδρο, παρά του ότι όλη η διεθνής κοινότητα και η Ελλάδα θεωρούσαν ως αδικαιολόγητη και παραλογισμό αυτή την τάση.
 
 
Σήμερα, η κατάσταση έχει αντιστραφεί πλήρως:  Τα ελληνικά αιτήματα γίνονται  αποδεκτά, κατανοητά  και δικαιολογημένα στη διεθνή κοινότητα, γιατί μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να συνδέσει τη καταγωγή μας από τη δυναστεία των Αργεαδών και σωστά έγινε αποδεκτό ότι εμείς ως χώρα καλλιεργούμε  αλυτρωτικούς και φιλο-φασιστικούς μύθους που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα.
 
 
 Η σύνδεση μεταξύ του ονόματος και της εθνικής ταυτότητας μέσω του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπονομεύει θανάσιμα το δικαίωμά μας να αναφέρεται σε κάτι τι μακεδονικό, γιατί έχουμε καταντήσει ένα έθνος που τόσο εύκολα αλλάζει ιδέα και ταυτότητα…
 
 
 
(Στοιχεία από plusinfo.mk, slobodenpecat.mk)
 
 
--
              
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments