....

ΣΚΟΠΙΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια τόσο από Ουκρανούς που βρίσκονται εκεί όσο και από πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατείας Μακεδονίας όπου φώναζαν συνθήματα για τον τερματισμό του πολέμου.

Από εκεί έκαναν πορεία προς τη ρωσική πρεσβεία κρατούσαν ουκρανικές σημαίες και συνθήματα κατά του Ρώσου προέδρου,  ζητώντας από τους Ρώσους να τερματίσουν τον πόλεμο.

«Ο Πούτιν είναι φασίστας», «Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία», «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος», «Ο Πούτιν σκοτώνει παιδιά», οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν στους δρόμους των Σκοπίων, από την πλατεία μέχρι τη Ρωσική Πρεσβεία.


«Εμείς, οι Ουκρανοί στα Σκόπια, διαδηλώνουμε σήμερα για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους συγγενείς, τους φίλους μας, που είναι εκτεθειμένοι σε μια βάναυση επίθεση. 

«Λέμε να σταματήσουν οι πόλεμοι τον 21ου αιώνα, λέμε να σταματήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Λέμε όχι  στα δεινά που μπορεί να επιφέρει η επιθετικότητα στον αθώο πληθυσμό της Ουκρανίας και όλης της Ευρώπης», ανέφερε η ανακοίνωση των διαμαρτυρομένων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ουκρανών στη Βόρεια Μακεδονία είπε ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό. Επισήμανε ότι είναι έτοιμοι ως σύλλογος να προσφέρουν βοήθεια σε κάθε Ουκρανό που θα την ζητήσει.

makfax.com.mk

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments