....

ΣΚΥΔΡΑ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Πρόσκληση συμμετοχής στο 1ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού Δήμου Σκύδρας -                                 

            Αίτηση κι όροι συμμετοχής

 

ΣΚΥΔΡΑΪΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023

1ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 2023

Τρίτη 21/2/2023, ώρα 17:00΄, πλατεία Δημοκρατίας Σκύδρας

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ- ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Ο  ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ – είναι ένα διαδραστικό   παιχνίδι που έχει σκοπό τη γνώση, τη συνεργασία και τη σωματική άσκηση διαμέσου της ψυχαγωγίας. Σχετίζεται με την ιστορία, κι όχι μόνο, της Σκύδρας και των ανθρώπων της.  Αποκρυπτογράφηση γρίφων, επίλυση δοκιμασιών, τρέξιμο ή περπάτημα, είναι κατά βάση τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.
  2. Τα όρια του παιχνιδιού προσδιορίζονται γεωγραφικά γύρω και λίγο παραπέρα από το κέντρο της Σκύδρας.
  3. Κάθε ομάδα αποτελείται το λιγότερο από πέντε (5) άτομα, τέσσερα (4) μέλη κι έναν (1) ενήλικα αρχηγό. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο στα μέλη. Για τη συμμετοχή στο παιχνίδι ο αρχηγός κάθε ομάδας πρέπει να καταθέσει αίτηση  συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 14/2/2023 κι ώρα 14.00΄ στο αρμόδιο γραφείο Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού, στο ισόγειο του Δημαρχείου, τηλ.:2381351876.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν                ν΄απευθύνονται στον  Άκη Αντωνιάδη, Πρόεδρο της Κοινότητας Σκύδρας,  τηλ.: 6974661506, email:  antoakiss@gmail.com          

  1. Όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες: από 10 έως 110 ετών! Για την καλύτερη λειτουργία της, η ομάδα θα πρέπει ν΄ απαρτίζεται από διάφορες ηλικίες. Ομάδες που αποτελούνται αποκλειστικά από άτομα μικρών ηλικιών, ίσως  δυσκολευτούν περισσότερο.
  2. Πενταμελής οργανωτική επιτροπή θα έχει τον ρόλο του κριτή και μόνο αυτή θα αποφασίζει σε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν κι αυτή αναδεικνύει τον νικητή.
  3. Ο αρχηγός της ομάδας- που πρέπει να είναι ενήλικας- εκπροσωπεί την ομάδα του και μόνο αυτός επικοινωνεί με την οργανωτική επιτροπή. Ο αρχηγός της ομάδας ειδοποιεί αμέσως την επιτροπή σε περίπτωση που η ομάδα αποφασίσει να εγκαταλείψει για οποιοδήποτε λόγο το παιχνίδι.
  4. Οι ομάδες  απαγορεύεται   να χρησιμοποιήσουν μεταφορικό μέσο.
  5. Οι μετακινήσεις των ομάδων στην περιοχή που θα εξελιχτεί η δραστηριότητα γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των ομάδων και με μεγάλη προσοχή.
  6. Απαγορεύεται η διάσπαση της ομάδας.

10.Απαγορεύεται αυστηρά με ποινή αποκλεισμού από το παιχνίδι η καταστροφή    στοιχείων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι, αλλά και η συνεργασία των ομάδων.

11.Για την απάντηση των γρίφων τα μέλη της ομάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο. Διαδίκτυο, βιβλία, συνεντεύξεις, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

1.Η διαδικασία ξεκινάει το απόγευμα της Τρίτης 21/2/2023 κι ώρα 17:00΄ στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου και  θα γίνει η γνωριμία κι ο έλεγχος των ομάδων. Οι ομάδες θα παραλάβουν φάκελο με αρχικούς γρίφους σταθμών, χάρτες και καρτέλα.

2.Κάθε καρτέλα έχει το όνομα κάθε ομάδας και είναι μοναδική. Η καρτέλα είναι απαραίτητη στις ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού καθώς χρειάζεται για τον έλεγχο των σημείων.

3.Σημείο αφετηρίας παραλαβής και παράδοσης καρτέλας  γρίφων, δοκιμασιών ορίζεται ο  χώρος της πλατείας Δημοκρατίας  Σκύδρας.

4.Νικήτρια του παιχνιδιού ανακηρύσσεται η ομάδα που θ΄αποκρυπτογραφήσει και θ΄ απαντήσει σωστά σ΄όλους τους γρίφους και τις δοκιμασίες όλων των σταθμών, επιστρέψει στην αφετηρία, παραδώσει στην επιτροπή την καρτέλα για έλεγχο, διεκπεραιώσει  τις τελευταίες δοκιμασίες, καταφέρει να βρει τον κρυμμένο θησαυρό και επιστρέψει πάλι στην αφετηρία.

5.Συγκεκριμένα οι ομάδες πρέπει πρώτα να λύσουν τους αρχικούς γρίφους που θα τους οδηγήσουν στα σημεία

-να μεταβούν στα σημεία και ν΄ αναγράψουν με μολύβι στην καρτέλα το σημείο στ΄ οποίο βρίσκονται και συγκεκριμένα στο πλαίσιο Α, δείχνοντάς το στους «υπεύθυνους»,

-αν είναι λάθος, η ομάδα αναζητεί τη σωστή απάντηση σβήνοντας την παλιά και γράφοντας τη νέα

-αν είναι σωστή, παραλαμβάνει δοκιμασία από τους «υπεύθυνους» όπου  η σωστή διεκπεραίωση - λύση σημειώνεται ή γράφεται στο πλαίσιο Β της καρτέλας και συνεχίζει.

-αν είναι λάθος, η ομάδα προσπαθεί για τη σωστή διεκπεραίωση-λύση, ή δοκιμάζει σε άλλο σημείο αφήνοντας την επίλυση στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Η ομάδα που καταφέρει να έχει συμπληρωμένα σωστά όλα τα πλαίσια Α και Β της καρτέλας κι αφού ελεγχθεί  από  την επιτροπή στην αφετηρία του παιχνιδιού λαμβάνει τις τελευταίες δοκιμασίες, όπου και θα την οδηγήσει στον χαμένο θησαυρό.

6.Αφού μαζευτούν όλες οι ομάδες ανακοινώνεται η νικήτρια ομάδα κι ακολουθεί βράβευση και γιορτή.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΚΑΜΟΖΗ         ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ         ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ   ΣΚΥΔΡΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΙΟΥ  ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ      

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ:

Έφηβοι στην ηλικία ή στην ψυχή, κινητό, tablet ή laptop, φακός, μολύβι-γόμα (υποχρεωτικά), σημειωματάριο, χάρτης οδών Σκύδρας ο οποίος θα μοιραστεί από την οργανωτική επιτροπή. Κέφι πολύ! Καλή διασκέδαση σ΄όλους!

 

                                                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ                                                                                                                

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments