....

ΣΚΥΔΡΑ : ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑΣΚαταγγελία για ΚΟΝΕΞ ΑΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

 

Το συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών των νομών Ημαθίας και Πέλλας, καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοστασίου κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ ΑΕ. Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της διοίκησης του συνδικάτου με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, μας μεταφέρθηκε ο έντονος προβληματισμός τους για την μέχρι στιγμής πορεία της επιχείρησης και το ενδεχόμενο να χαθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

 

Έπειτα από αίτημα των εργαζομένων προς τη διοίκηση για ενημέρωσή τους σχετικά με τη πορεία της επιχείρησης, η προφορική απάντηση που τους δόθηκε ήταν πως η επιχείρηση βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και πως σε περίπτωση μη συμφωνίας ανανέωσης της λειτουργίας της εταιρίας από τους μετόχους, η εταιρία αδυνατεί να καταβάλει τις μηνιαίες αποδοχές ακόμη και τις νόμιμες αποζημιώσεις στους εργαζομένους.

 

Καταγγείλαμε το γεγονός στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ σε επικοινωνία που είχε η διοίκηση του συνδικάτου με την εργοδοσία, μας επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες των εργατών και αρνήθηκαν συνάντηση μαζί μας.

 

Η στάση της εργοδοσίας δημιουργεί έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν για πάρα πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ορισμένοι ακόμη και για μία ολόκληρη ζωή. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα δικαίωμα, θα αγωνιστούμε για την κανονική καταβολή της μισθοδοσίας, και σε περίπτωση που χρειαστεί, και ολόκληρων των αποζημιώσεων.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους της κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ ΑΕ να εντείνουν τον αγώνα τους προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλεία.

 

Ζητάμε εδώ και τώρα να δοθούν ξεκάθαρες εγγυήσεις που να διασφαλίζουν τον κόπο των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση, πολλών εκ των οποίων και για μία ολόκληρη ζωή.

Καλούμε τους συναδέλφους της κονσερβοποιίας να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας σε:

 

 

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς.

  • Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια.

  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

ΧΡ.ΛΑΝΑΡΑ 56 – ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6976664248-6944177169

e-mail: trofima.imathia.pella@gmail.com

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments