....

ΣΠΟΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ : «RESPECT THE EARTH FESTIVAL», 25 ΜΕ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΠΟΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ : «Respect the Earth Festival»,  25 με 31 Ιουλίου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας
25 με 31 Ιουλίου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ με τίτλο «Respect the Earth». Η διοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται από την Αυτοδιαχειριζόμενη Τράπεζα Σπόρων ΣΠΟΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Οι ίδιοι λένε: «Είμαστε κατά κάποιον τρόπο ακτιβιστές, άνθρωποι με ευαισθησία για το περιβάλλον και σίγουρα ενάντια στην λεηλασία του και αρκετά απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα των προηγούμενων δράσεων μας σε σχέση με τον συλλογικό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Στη γη είδαμε καθαρά πως η διαδικασία παραγωγής της τροφής είναι η βάση όλων των προβλημάτων - των πολέμων, της μετανάστευσης, της ηθικής κατάπτωσης, της αποδόμησης των κοινωνικών δεσμών και θεσμών, της οικονομικής τυραννίας, του ενεργειακού προβλήματος, της ανισότητας κτλ. . Είδαμε πως η ασχολία με τους σπόρους μας έκανε να  νιώσουμε ότι αυτή τη φορά όντως κάνουμε κάτι.
Πριν λίγους μήνες είχαμε την ιδέα να διαδώσουμε το εγχείρημα μας, να γνωρίσουμε περισσότερο κόσμο και να μοιραστούμε την εμπειρία μας και τους προβληματισμούς μας για το περιβάλλον μέσα από μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλειου Μάγγου, για να μην ξεχνάμε ποτέ ότι έχουμε θανάσιμους εχθρούς απέναντι μας. Ήταν πρόκληση να ξεκινήσουμε κάτι  χωρίς κανένα “budget” και να βασιστούμε αποκλειστικά  στην αλληλεγγύη και τη διάθεσή μας. Τελικά, είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι που το φεστιβάλ έχει πάρα πολλές και αξιόλογες συμμετοχές. Ομιλητές, καλλιτέχνες και εργαστήρια. Εργαστήρια, όπως projections, φυσική δόμηση, εκπαιδευτικά εικαστικά, χορός και φύση, yoga, butoh – embracing, σχολείο ελιάς, χορτοφαγική κουζίνα, τροφοσυλλογή, σποροπαιχνίδια, κατασκευές με ανακυκλώσιμα, κινητή βιβλιοθήκη κ.α. Έρχονται ομιλητές απ’ όλη την Ελλάδα για τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Και βέβαια Τέχνη. Μιλάμε για περίπου 25 συγκροτήματα σε είδη, όπως ρεμπέτικο, blues, latin, reggae, σκα, surf, hip hop, rap, punk, rock, έντεχνο, DJ set. Δεν λείπει τίποτα από αυτό το φεστιβάλ!».
Συμμετέχουν:
FRANK PANX ( PANX ROMANA).
και Σαλταδόροι

Βασίλης Ράλλης

Αέρα Πατέρα

DIRTY FUSE

Λάμπρος Παπαλέξης

Ρήγας Σκεπέταρης

Ρεμπέτες Αλέρτ

De Luar & the Street Dose

Dj Nightmare ( illest )

Spooky Beat

Psycho Tropica

Kokkinià

Αυλος 542

ΦΑΚΑ

Deep Soul Divers

Dorian Grey

Red Button Effect

The Screaming fly

Αθανάσιος Κλασίνας

Διονύσης Φαρμάκης και
Πεδίο Δέλτα

Τα χρώματα της Ίριδας

Ψ # Dj Wheel-M # KinGorilla

The last verse

Φαλκονέρα

Κώστας Θαλερός
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments