....

ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΆΜΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στ. Αραχωβίτης: Κινούμενη Άμμος και η Πρόσκληση για τους  Νέους Αγρότες
Η νέα πρόσκληση για ένταξη στο Υπομέτρο 6.1. “Εγκατάσταση νέων Γεωργών”, που είναι   ίσως το πιο δηµοφιλές στο ΠΑΑ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αυτό αποτυπώνεται σε σχετικές επιστολές τόσο  του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας όσο και του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ηλείας που σήμερα κατέθεσα με Αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή.
Με βάση τις δυο αυτές επιστολές, αναδεικνύεται η προχειρότητα με την οποία η ηγεσία του  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχειρεί να επιλύσει την διαφοροποίηση των αποδόσεων των κηπευτικών καλλιεργειών υπό κάλυψη.
Έτσι, ενώ οι καλλιέργειες των πρώιμων κηπευτικών χαμηλής κάλυψης (καρπούζια και πεπόνια) συνεισφέρουν σε μέγιστο βαθμό στην εισαγωγή συναλλάγματος, μιας και το 80% αυτών εξάγονται σε χώρες κυρίως της Ευρώπης, και σε πολλές περιπτώσεις οι αποδόσεις τους μπορεί να ξεπεράσουν τις αποδόσεις των προσπελάσιμων ΤΟΛ, οι νέοι  βρίσκονται αντιμέτωποι με μια Πρόσκληση-Κινούμενη άμμο και μια αίτηση στο ΟΣΔΕ 2021 που δεν αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της Πρόσκλησης. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ γίνεται αφορμή ώστε οι νέοι που έχουν επιλέξει να καλλιεργήσουν κηπευτικά υπό χαμηλή κάλυψη, να απειλούνται με απόρριψη από το πρόγραμμα Νέων  Γεωργών.

 

2022-03-28-1 2022-03-28-6-1-3 2022-03-28-6-1-1

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments