....

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και τον Ποντιακό ΠΣ Παραλίμνης

 

Με τη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών σε συνεργασία με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίμνης και την υποστήριξη της ΔΔΕ Πέλλας, διοργανώνουν εκδήλωση-συναυλία με τίτλο: «Ανθεί και φέρει κι άλλο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΑΠ.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κ.κ. Λάζαρου Τσορμπατζίδη και Στέλλας Καμπουρίδου, ενώ την προετοιμασία των μαθητών του Παραδοσιακού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών έχουν επιμεληθεί ο Δημήτριος Μανούσης και ο Αλέξης Στεφανίδης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ένα δρώμενο ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίμνης. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας, Θεοδόσης Κυριακίδης.

Με τη μουσική, το τραγούδι, τα δρώμενα ζωντανεύουν στη σκέψη και στις μνήμες όλων μας οι ψυχές των αθώων ποντίων της Γενοκτονίας και συνομιλεί η νέα γενιά  του σήμερα με τη γενιά του χθες.

Σας προσκαλούμε στην επετειακή εκδήλωση την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, για να αποδώσουμε όλοι μαζί τιμή στην Ιστορία και στην Παράδοσή μας.

«Ανθεί και φέρει κι άλλο»

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ώρα έναρξης 20:00

Είσοδος Ελεύθερη.

           

2019-05-07-105129

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments