......

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ "ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ"

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξιχνιάσθηκαν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Πέλλα

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

 

Με το πρόσχημα των ηλεκτρολογικών εργασιών στις οικίες των ηλικιωμένων αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα

 

 

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, εξιχνιάσθηκαν κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Πέλλα.

 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών ανδρών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, διέπρατταν κλοπές από τις οικίες ηλικιωμένων.

 

Ειδικότερα, προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού τους και προφασιζόμενοι τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα σε δήθεν ασφαλές σημείο του σπιτιού, τα οποία αφαιρούσαν.

 

Με την παραπάνω μέθοδο, οι προαναφερόμενοι άνδρες στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2021, διέπραξαν 3 κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων σε περιοχές της Πέλλας, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 5.100 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

 

Επιπλέον, ενεργώντας από κοινού την 5η Φεβρουαρίου, προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα από ακόμη δύο οικίες πολιτών σε περιοχές της Πέλλας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

 

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Με στόχο τη πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

 

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (24 Φεβρουαρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για απάτη.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 29ης Ιανουαρίου 2021 σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε από την κατοχή ηλικιωμένης ημεδαπής με την μέθοδο του εναγκαλισμού, μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, αξίας 500 ευρώ.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments