....

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 39 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [VIDEO]

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία που εξάρθρωσε σπείρα η οποία έκλεβε οχήματα, παραποιούσε τα στοιχεία τους και τα μεταπωλούσε.

Πίσω από την σπείρα βρίσκονταν τρεις Έλληνες οι οποίοι από τις αρχές του 2018, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διέπρατταν συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία παρουσίαζαν υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα μεταφέρονταν σε κλειστό χώρο που νοίκιαζαν στη περιοχή των Αχαρνών και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν ώστε να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά. Ακόμη, σε άλλες περιπτώσεις, προέβαιναν στη παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους με σκοπό είτε την πώλησή τους σε ανυποψίαστους αγοραστές είτε την διάθεση τους ως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε τουριστικές περιοχές.

Από την έρευνα προέκυψε ότι εισήγαγαν στη χώρα μας τρακαρισμένα οχήματα, από τα οποία υφάρπαζαν τον αριθμό πλαισίου και τον τοποθετούσαν στα κλεμμένα ώστε να τα νομιμοποιούν.

Περαιτέρω, ενδεικτικό του «επαγγελματισμού» που επιδείκνυαν τα μέλη της οργάνωσης, είναι το γεγονός ότι επιτηρούσαν καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τον χώρο της αποθήκης, έχοντας ως παρατηρητήριο περίπτερο στην ίδια περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τριάντα εννέα περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 340.000 ευρώ.

Δείτε βίντεο από τη μάντρα της σπείρας

Είναι η δεύτερη σπείρα που εξαρθρώνεται σε λίγες μέρες. Αρχές Αυγούστου, μεικτό κλιμάκιο του Γραφείου Ασφαλείας και άντρων των ΚΕΑ Λιμεναρχείου Κορίνθου, με την συνδρομή και στελεχών της Αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας του ΥΝΑΝΠ
έκανε έρευνα σε επιχείρηση εμπορίας παλαιών σιδήρων στην περιοχή του Σχιστού, με την παρουσία Εισαγγελέα Αθηνών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από την ανεύρεση ,από τα στελέχη της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, κλεμμένου αυτοκινήτου στην περιοχή Στέρνας Λουτρακίου.

Η έρευνα- επιχείρηση διήρκεσε δύο μέρες, λόγω του μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που έπρεπε να ελεγχθούν και είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη 7 κλεμμένων αυτοκινήτων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments