....

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ, ΣΤΙΣ 7.000 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Τι και αν το επίσημο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μια συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα όπως διευκρινίζει η Φώφη Γεννηματά, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, κάποιοι επιμένουν πως γίνεται… Μάλιστα μιλούν για ένα νέο ΠΑΣΟΚ, με ένα restart σε νέες βάσεις το οποίο μάλιστα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και απέναντι στον επίσημο φορέα.

Πρώην στελέχη και φίλοι του κινήματος παίρνουν την υπόθεση πάνω τους όπως λένε χαρακτηριστικά. Συναντιούνται τις τελευταίες μέρες, παίρνουν τηλέφωνα παλιούς συντρόφους τους, απογοητευμένους στα σπίτια τους ή από αυτούς που μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα και τους καλούν στο νέο ξεκίνημα.

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει ανταπόκριση. Μέχρι την Κυριακή θα έχουν μαζέψει όπως υπολογίζουν 7.000 υπογραφές, ενώ έχουν ως στόχο να προχωρήσουν και σε συνδιάσκεψη όταν φτάσουν τον στόχο των 120.000 μελών.

Αριθμό μελών που συγκέντρωσε το Κίνημα Αλλαγής στις διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας του από την βάση αλλά απέτυχε να συγκρατήσει και βυθίστηκε σε εσωστρέφεια μετά τις πολυάριθμες αποχωρήσεις.

Αυτοί που είχαν την ιδέα για την πρωτοβουλία ανήκουν στην νέα γενιά του χώρου, με τον μεγαλύτερο του πυρήνα των μελών να είναι 45αρης.

Παράλληλα εξετάζουν το μοντέλο των Εργατικών τόσο για την εισροή μελών αλλά και για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, αφού η ηγεσία του κόμματος δεν επιτρέπει την διεξαγωγή δημοκρατικών διαδικασιών, θα τις προχωρήσουν εκείνοι.

Δεδομένου ότι και αρκετά πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ που έχουν μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα τους, ενώ συμμετέχουν ήδη και πρώην στελέχη του Ποταμιού το εγχείρημα πέρα από ενδιαφέρον μπορεί να αποκτήσει και δυναμική.

Μένει να δούμε αν ο ήλιος θα ανατείλει ξανά και μάλιστα χωρίς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments