....

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του Νέου Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Γεώργιου στα όρια

του Δήμου Πύδνας Κολινδρού υπό τον Δήμαρχο κ. Ευαγγέλου Πολύζου, της Αντιδημάρχου κ. Ξανθίππης Βασιλειάδου, του αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Γιώργο Μιάουρα και του Προέδρου της Τ.Κ. Λιβαδίου κ. Αθανάσιου Ακρίβου. Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου έγινε η υποδοχή έμπροσθεν του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Κολινδρού υπό του Δημάρχου, των τοπικών αρχών, του Ι. Κλήρου και του λαού.

Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Καταχά και κατέληξε στην έδρα του Δήμου, στο Αιγίνιο, όπου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, παρουσία του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, του αρχιερέα Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Σεβασμιώτατου κ. Παντελεήμονος , ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου, του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεονιάδη, του κλήρου, των αρχών, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου, του Βουλευτή κ. Δημήτριο Χριστογίαννη και του λαού του Δήμου μας έγινε η υποδοχή του Νέο Ποιμενάρχη μας.

Στην κεντρική πλατεία ο Μητροπολίτη προσφωνήθηκε από τον Δήμαρχο και αντιφωνήθηκε από τον Νέο Μητροπολίτη, οι δε πιστοί βροντοφώναξαν ΑΞΙΟΣ.

Η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ι.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου, όπου έγινε η τελετή της ενθρονίσεως. Τον κ. Γεώργιο προσφώνησε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος και ο αρχαιότερος εν’ ενεργεία Ιερέας του Αιγινίου πατήρ Ηλίας Γκοτσίδης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος εκφώνησε τον εμπνευσμένο ενθρονιστήριο λόγο, όπου και ανήγγειλε την ίδρυση της πρώτης Αρχιερατικής Περιφέρειας η οποία θα αποτελεί τα διοικητικά όρια του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, ως αρχιερατικός επίτροπος επιλέχθηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Ηλία Γκοτσίδης.

 

ΑΞΙΟΣ!!!

 

http://www.laikoyra.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments