....

ΣΤΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την έναρξη των εργασιών για την δημιουργία 5 νέων χώρων για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι 4 χώροι θα βρίσκονται στο Νομό Κιλκίς, ενώ ο πέμπτος στο Nομο Πελλας στα Γιαννιτσα στο πρώην στρατόπεδο "ΦΙΛΠΙΠΠΑΚΟΥ" 501 ΜΚΤ Πεζικού μέσα στον αστικο ιστό την πόλης όπου μέσα σε αυτό στεγάζεται το Ωδείο και η παραχώρηση του στρατοπέδου έχει γίνει στον Δήμο Γιαννιτσών. Σε μικρές αποστάσεις κοντα στο  στρατόπεδο υπάρχουν ένα Νηπιαγωγείο και Λύκεια.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Πέλλας κ. Στάμκου καθώς δεν δέχεται την εγκατάσταση του Κέντρου Φιλοξενίας των Μεταναστών και αυτή την στιγμή ο Δήμος Πέλλας έχει πραγματοποιήσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων.

Ειδικότερα, ο πρώτος θα είναι στον αεροδιάδρομο της Νέας Καβάλας, ο δεύτερος στον αεροδιάδρομο κοντά στο χωριό Χέρσο, ο τρίτος στο στρατόπεδο Παπαδάκι κοντά στο χωριό Δροσάτο, ενώ ο τέταρτος στο στρατόπεδο Κοκκινάρι κοντά στο χωριό Κεντρικό.Image and video hosting by TinyPic

Στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στον νομό Γιαννιτσών θα δημιουργηθεί ο πέμπτος χώρος φιλοξένιας.

Ο σχεδιασμός αυτός σύμφωνα  με την ηγεσία του υπουργείου αποφασίστηκε επειδή η επιθυμία των προσφύγων είναι να βρίσκονται κοντά στα σύνορα στην Ειδομένη.

Τέλος ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι ο χώρος στα Διαβατά παραμένει.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments