....

ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ Η 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»

 

 

 

1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Αλμωπίας και τα Λουτρά Πόζαρ, συνδιοργανώνουν στις 24 και 25 Απριλίου 2018, στην Αριδαία, διημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και Λαογραφία», με συμμετοχή σχολικών μονάδων από διάφορες περιοχές της χώρας.
Μέσω της διημερίδας, θα δοθεί έμφαση στην ανάλυση όψεων του λαϊκού πολιτισμού (κοινωνική συγκρότηση, ήθη και έθιμα, χοροί, λαϊκή λογοτεχνία, υλικός πολιτισμός/λαϊκή τέχνη) που εμπεριέχονται σε πολλά αντικείμενα που διδάσκονται μέσα από μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος (νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, ιστορία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, μουσική, φυσική αγωγή, εικαστικά, κοινωνική και πολιτική αγωγή, θεατρική αγωγή κ.λπ.).
Ειδικότερα, το πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει:
α. Πανελλήνια Συνάντηση Μαθητικών Σχημάτων Παραδοσιακής Μουσικής.
β. Πανελλήνια Συνάντηση Μαθητικών Σχημάτων Παραδοσιακών Χορών.
γ. Παρουσίαση από τα συμμετέχοντα σχολεία, σε ειδικά περίπτερα, στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού (π.χ. φορεσιές, είδη λαϊκής τέχνης κλπ).
Επίσης, στη διάρκεια της διημερίδας θα διεξαχθεί και η Μαθητική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, που διοργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ευγενία Δανιηλίδου και Αντωνία Παπαδάκη σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Πέλλας.
Σκοπός της διημερίδας είναι να αποτελέσει ο λαϊκός πολιτισμός ένα πεδίο πρόσφορο για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, για την πραγματοποίηση της «πολιτισμικής συνάντησης» και της ανάδειξης των κοινών πολιτισμικών στοιχείων, χωρίς ταυτόχρονα να παραγνωρίζονται και οι ιδιαιτερότητες οι οποίες καθορίζονται από τη γενική και την τοπική ιστορία.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας και στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί λεπτομερές πρόγραμμα της διημερίδας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να την παρακολουθήσουν. Επισημαίνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments