....

ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ - ΠΕΛΛΑΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ MΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ [4 VIDEO]

Ανυπολόγιστη καταστροφή στην Άρνισσα. Τεράστια έκταση καμμένη. Πάνω από 1000 στρέμματα καμμένα. Η μεγαλύτερη φωτιά μέχρι τώρα. Αύριο με το φως της μέρας ξεκινούν οι διαδικασίες καταμέτρησης των εκτάσεων και των ζημιών σε ορνιθοπανίδα.

Τώρα Άρνισσα..η απραξία της πολιτείας και η ύποπτη πλέον ατιμωρισία των εμπρηστών τους οπλιζει το χέρι .Με τις σημερινές φωτιές καταφέραμε να καταστρέψουμε το οικοσύστημα της Βεγορίτιδας.Ντροπή στους εγκληματίες εμπρηστές και στην ελληνική πολιτεία και την ανικανότητα της να προστετέψει μια περιοχή natura 2000.!!!

Το θράσος των εμπρηστών ξεπαρνάει κάθε όριο ανοχής.Οι κινήσεις τους είναι προκληση γιατην κοινωνία και αναμετρηση με τις αρχές.Καλούμε κάθε κάτοικο στο Φαράγγι ,αν είδε κάτι να ενημερώσει την πυροσβεστική υπηρεία Πτολεμαίδας ή τον σύλλογο προστασίας Βεγορίτιδας.!

Η καύση των καλαμιώνων σε υγροτόπους  και στις λίμνες μας, είναι μια λανθασμένη πρακτική του παρελθόντος  που επιβαρύνει το περιβάλλον και καταστρέφει τη χλωρίδα την πανίδα, καθώς και την όποια ελπίδα για τουριστική ανάπτυξη του δήμου Αμυνταίου.

 


  Κάθε χρόνο και ειδικά την άνοιξη, παρατηρείται το φαινόμενο της καύσης παραλίμνιων περιοχών που καλύπτονται από καλαμιώνες, εκεί όπου φωλιάζουν δεκάδες είδη σπάνιων πουλιών και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πανίδας της περιοχής.



  Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας, είναι ο μοναδικός  Σύλλογος που αντιστέκεται σ’ αυτές τις πρακτικές και βρίσκεται συνεχώς «στα χαρακώματα», είτε καταγγέλλοντας παράνομες ανθρώπινες δραστηριότητες εις βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής, είτε ενημερώνοντας τον τοπικό πληθυσμό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του σχετικά με την προστασία και ανάδειξη των λιμνών.



  Στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, Γιάννης Πρώιος, αναφέρεται στα περιστατικά αυτά της παράνομης καύσης των καλαμιώνων στις όχθες των λιμνών της περιοχής του Αμυνταίου και παράλληλα καταθέτει τις θέσεις του Συλλόγου για το γεγονός.
 
 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments