......

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΎ [VIDEO PHOTOS]

<--break->

Σήμερα Κυριακή 17-5-2020 στο πάρκο Καταρρακτών στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Ν. Πέλλας κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, με αφορμή τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στην Βεγορίτιδα εναντίων προσφύγων πριν από λίγες ημέρες.

Περίπου 150 πολίτες του νομού Πέλλας από όλους τους δημοκρατικούς πολιτικούς χώρους είπαν «ναι στον άνθρωπο, όχι στη ξενοφοβία» σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πάρκο των Καταρρακτών στην πόλη της Έδεσσας.

Αφορμή στάθηκαν όσα συνέβησαν προ ημερών στην περιοχή Βεφορίτιδας και είχαν σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση των λεωφορείων με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τον τραυματισμό ενός ξενοδόχου, καθώς και εκτεταμένες φθορές σε δύο ξενοδοχεία.

«Οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;» και «καμία ανοχή στον κοινωνικό κανιβαλισμό», ήταν ορισμένα μόνο από τα πανό που πλαισίωναν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ σε κείμενο - ανακοίνωση που μοίρασαν ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Κατανοούμε ότι δημιουργούνται σειρά ζητημάτων. Πρώτα και κύρια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον γενέθλιο τόπο για να επιβιώσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς, αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους κάθε θάλασσας και κάθε φράχτη που καλούνται να διασχίσουν, συχνά με θανατηφόρα κατάληξη. Ταυτόχρονα, ζητήματα αντιμετωπίζουν και οι χώρες υποδοχής, οι οποίες σηκώνουν δυσανάλογα το βάρος των μεταναστευτικών ροών, το οποίο προστίθεται στην χρόνια οικονομική κρίση.


Τα προβλήματα, λοιπόν, είναι υπαρκτά, όμως οι μετανάστες/τριες και οι πρόσφυγες δεν είναι υπαίτιοι. Οι μετακινήσεις αυτές έρχονται ως συνέπεια ενός συστήματος εκμετάλλευσης και πολεμοκαπηλείας που τις παράγει, μετατρέποντας σταδιακά τους τόπους μας σε αποθήκες ψυχών».

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments