....

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

.

Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας  η εκδήλωση του ΚΚΕ για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

Η εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση του Μιχάλη Καλαϊτζή, Γραμματέα της Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ και υποψήφιο στην Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη στρατηγική σύγκλιση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ τόσο σε επίπεδο περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο δήμων:

«Αυτή η στρατηγική σύγκλιση αναδείχθηκε και στη συζήτηση στη Βουλή το τελευταίο διάστημα. Πίσω από τους σκυλοκαβγάδες και τις τηλεοπτικές ατάκες έγινε προσπάθεια να κρυφτεί η ουσιαστική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ και λοιπών διαθέσιμων πάνω στα κεντρικά ζητήματα που δεν είναι άλλα: από τη στήριξη με όλους τους τρόπους της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, το πετόκομμα της χρηματοδότησης των ΟΤΑ, τη συνέχεια μιας πολιτικής που προβλέπει ορισμένα ψίχουλα για τους εργαζόμενους που περισσεύουν από το πλουσιοπάροχο τραπέζι της πλουτοκρατίας, την ενεργό εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Δίνοντας παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών στον δήμο της Έδεσσας τόνισε ότι οι όποιες παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς είναι αποσπασματικές, ελάχιστες μπροστά στις μεγάλες ανάγκες, δεν εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σύγχρονο ολοκληρωμένο σχέδιο και χρυσοπληρώνονται δύο και τρεις φορές από τα εργατικά λαϊκά στρώματα για να πλουτίζουν μεγαλοεργολάβοι από την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των διάφορων υποδομών. Κάλεσε στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι στόχος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή. «Είναι ώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία της Έδεσσας να δοκιμάσει τη μεγάλη δύναμη, που μέχρι τώρα έβαλε σε δεύτερη μοίρα. Τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα με ισχυρό ΚΚΕ. Στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ σημαίνει πολιτική καταδίκη όσων μας έφεραν ως εδώ. Με τη ψήφο στο ΚΚΕ ανάβουμε τον  αγώνα ενάντια στον φασισμό και το ρατσισμό, που είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που τους θρέφουν, στέλνουμε τους εγκληματίες ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής ξανά στους υπονόμους από όπου βγήκαν».

Έκλεισε δυναμικά την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κάλεσμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας. Για ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο Έδεσσας. Ο Χαράλαμπος Τσιτσάγκας τόνισε στην ομιλία του:

«Για μας, για τη Λαϊκή Συσπείρωση, τα προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο ελληνικός λαός και έχουν σαν βασική τους αιτία τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζουν το λαό για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Διαλύθηκαν οι εργασιακές σχέσεις, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση κυριαρχούν, τα μεροκάματα και οι μισθοί, όταν υπάρχουν βρίσκονται σε επίπεδα πείνας. Τα χαράτσια και οι φόροι είναι αβάσταχτοι, οι συντάξεις κόπηκαν στη μέση, η αγροτιά χωρίς τιμές ασφάλειας, χωρίς ουσιαστική προστασία από τον ΕΛΓΑ, απλήρωτοι για μήνες μετά την παράδοση της παραγωγής, με αγροτικά εφόδια και πετρέλαιο πανάκριβα. Τα μικρομάγαζα φυτοζωούν, αφού το 70% του τζίρου της αγοράς πηγαίνει σε τρία τέσσερα μεγαλοκαταστήματα με τους μισούς και παραπάνω αυτοαπασχολούμενους χωρίς ασφάλιση και με χρέη ως το λαιμό».

Αναφερόμενος στην υπάρχουσα δημοτική αρχή απευθύνθηκε στον λαό της Έδεσσας και υπογράμισσε:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές καλούσε τον Εδεσσαϊκό λαό να ψηφίσει δήμαρχο και δημοτική αρχή που όχι απλά θα διοικεί αλλά θα παλεύει μαζί με το λαό και θα διεκδικεί. Δυστυχώς επιλογή του ήταν μια δημοτική αρχή που απλά θα διοικεί. Τα 4,5 χρόνια που πέρασαν είχαμε δημοτική αρχή αλλά και τους άλλους της αντιπολίτευσης που συμβιβάστηκαν σε όλα, με μοναδική φωνή αντίστασης και διεκδίκησης τη φωνή του δικού μας εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, Μιχάλη Φουνταλή».

Ο Μπάμπης Τσιτσάγκας έκανε εκτενή αναφορά σε όλα όσα πέρασαν μέσα από τον δήμο τα τελευταία χρόνια, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, τα τετράωρα, τα δίμηνα, τα οχτάμηνα. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο δημότης πληρώνει δεύτερη φορολογία για την ύδρευση, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τα δίδακτρα στο ωδείο, τα εισιτήρια στον αθλητισμό και πολιτισμό, για την αγροτική οδοποιία που είναι σε απαράδεκτο επίπεδο, για την άρδευση που είναι δυσβάσταχτη. Ιδιώτες με αυξημένο κόστος για τους δημότες στα απορρίμματα, στον βιολογικό καθαρισμό. Ξεπούλημα φιλέτων δημοτικής περιουσίας όπως για τους Καταρράκτες και την Άνω Εστία.

Κι αφού κατήγγειλε την στάση όλων των υπόλοιπων παρατάξεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όλα τα προηγούμενα χρόνια, που ποτέ κανένας τους δεν ψήφισε τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών και πλήρη χρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα για να δυναμώσουμε παντού στις κάλπες τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ.

« Θέλουμε δήμο κοντά στον εργάτη, τον αγρότη, το νέο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον μικροέμπορα και μικροβιοτέχνη, δήμο που να απαιτεί και να διεκδικεί για να λειτουργεί με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον οποίο όλοι μας συνεισφέρουμε. Ένα μέρος από αυτά που πληρώνουμε σε φόρους πρέπει να επιστρέφει στους δήμους για τη λειτουργία τους, για τις ανάγκες των δημοτών, για έργα και υπηρεσίες.

Αυτά εμείς διεκδικούμε και γι 'αυτό δεν συμφωνούμε με όλους τους άλλους, παλιούς και νέους, δήθεν ανεξάρτητους και φερέλπιδες, γιατί σε τούτο τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Ο κόσμος ξέρει ποιοι συμβιβάστηκαν, ποιοι συμβιβάζονται και ποιοι αντιστάθηκαν και αντιστέκονται και θέλουν μαζί με το λαό να αλλάξουν πορεία για να αλλάξει κι η ζωή μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ΜΙχάλης Φουνταλής, ενώ ακολούθησε πλούσιος διάλογος με όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments