..

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

 

 

Ένα διαρκές έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη δυτικά των νεκροταφείων της πόλης της Έδεσσας. Το θέαμα είναι αποκρουστικό. Ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο «νεκροταφείο» σκουπιδιών, ξερών κλαδιών και ποιος ξέρει τι άλλο…. Ο Δήμος φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα αφού είναι 100% ορατό αλλά και έχει επισημανθεί από πολλούς. Ο Δήμος που σφυρίζει αδιάφορα σε μια έκταση μάλιστα δικής του ιδιοκτησίας!!!

Ακόμη στο χώρο των παλιών σφαγείων έχει δημιουργηθεί και ένα άλλο αποκρουστικό θέαμα με διάφορα σκουπίδια, άχρηστα αντικείμενα, αφού όποιος θέλει μπορεί να αποθέσει εκεί ό,τι θέλει. Και εδώ ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα.

Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Άλλωστε δεν είναι κάτι που το εφεύραμε εμείς, δεν είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ αλλά είναι η αλήθεια. Όποιος περάσει από το σημείο (και σίγουρα περνάει πολύς κόσμος) μπορεί να το δει με τα μάτια του.

Κατά τύχη όλο το καλοκαίρι δεν πήραν φωτιά τα ξερά κλαδιά. Κατά τύχη δεν υπήρξε απροσεξία κάποιου διερχόμενου, που (κακώς) με ένα αποτσίγαρο θα μπορούσε να τιναχτεί όλη η περιοχή στον αέρα και να γίνει το έλα να δεις! Και μάλιστα να πιάσει φωτιά (κάτι που δεν ευχόμαστε) θα μπορούσε να μεταφερθεί στο χώρο των νεκροταφείων, που είναι γεμάτος κυπαρίσσια και θα ζούσαμε –ως κακή επανάληψη- ένα δεύτερο Κούγκι!!

Ποιος έχει δημιουργήσει όλο αυτό το αποκρουστικό θέαμα; Γιατί το ανέχεται ο Δήμος; Γιατί δεν παρεμβαίνει ο Δήμος για να καθαριστεί ο χώρος; Γιατί δεν απομακρύνονται τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα;

Είναι εικόνα τουριστικής πόλης αυτή; Ή μήπως καλύπτουμε κάτω από το χαλί ότι δεν θέλουμε να φαίνεται;

Η πόλη δεν είναι μόνο ο πεζόδρομος, οι καταρράκτες ή τα μικρά καταρρακτάκια. Η πόλη είναι και εκείνα τα σημεία δίπλα στο νεκροταφείο.

Στον Καιάδα, λοιπόν, ρίχνει ο Δήμος  έννοιες όπως «καθαριότητα», «ανακύκλωση» και ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στα μέσα του 2019!!!, ένα σύνθημα ταυτόσημο με τις φωτογραφίες που βλέπετε και μπορείτε και από κοντά να θαυμάσετε…

Περιβάλλον ώρα μηδέν στην πόλη των νερών που από ότι φαίνεται μπορεί να χαρακτηριστεί και πόλη των σκουπιδιών.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments