WWW.TASTV.GR

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

Στα «μπαλκόνια», όπως τα λένε οι ντόπιοι, που βλέπουν τους καταρράκτες της Έδεσσας, προετοιμάζεται εδώ και καιρό η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα στο εμβληματικό σημείο της πρωτεύουσας της Πέλλας κι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ελλάδας. Η συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή θα μαγνητοσκοπηθεί σε λίγες μέρες και θα προβληθεί διαδικτυακά και δωρεάν την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου 2021.

«Είναι μια σκέψη που ζυμώνεται εδώ και αρκετό καιρό», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου, επισημαίνοντας ότι ο Γιάννης Κότσιρας έδειξε από την πρώτη στιγμή ενθουσιασμό γι' αυτή την πρόταση και έχει αναλάβει ο ίδιος πως θα διασφαλιστεί τεχνικά, ώστε να μην καλύπτει ο έντονος θόρυβος από τους καταρράκτες το μουσικό μέρος.

«Χρειάστηκε πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι», τονίζει η πρόεδρος. Η ανάδειξη του χώρου εκτός από τη μουσική, θα επιτευχθεί και μέσω του φωτισμού. Η συναυλία θα διαρκέσει δύο ώρες. Θα ξεκινήσει απόγευμα με πλάνα μπροστά στον ολάνθιστο κάμπο της Βέροιας και θα ολοκληρωθεί βράδυ, οπότε και οι καταρράκτες θα αναδειχθούν με ειδικό φωτισμό, ώστε να «ζήσει ο θεατής το παιχνίδι του νερού και του φωτός», όπως επισημαίνει η κ. Μυκωνίου. Η συναυλία είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει στα τέλη Μαρτίου, τότε όμως η περιοχή μπήκε στο «βαθύ κόκκινο», λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου, οπότε και άλλαξε η ημερομηνία.

Στόχος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας, εκτός από την ανάδειξη της περιοχής, είναι να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το καλοκαίρι που έρχεται, όπως είχε κάνει και πέρυσι, μέσα στην πρώτη καραντίνα, με τη βιντεοσκοπημένη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στο ψηλότερο σημείο του Λευκού Πύργου. «Όποιες και να είναι οι συνθήκες πρέπει να βρεθούν τρόποι να ανοίξουν όλοι οι χώροι πολιτισμού το καλοκαίρι. Όλοι μας έχουμε ανάγκη μια ανάσα», τονίζει η κ. Μυκωνίου.

Η ανάγκη για «ανάσες» φαίνεται και από την προσέλκυση του κοινού για τη συναυλία, καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες από την πρώτη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουν περισσότερα από 1000 άτομα.

Τη δράση περιμένουν με ανυπομονησία και οι Εδεσσιώτες, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Έδεσσας Αλέξανδρος Πασχάλης. «Το "αγκάλιασμα" των δράσεων από τους συμπολίτες είναι αυτό που μας δίνει την ώθηση να τρέχουμε καινούργια και διαφοροποιημένα πρότζεκτς. Υπάρχει ανάγκη να ακούσουν, να αισθανθούν και να δουν κι αλλά πράγματα έστω και ψηφιακά. Δουλεύουμε έτσι ώστε στο μέτρο του δυνατού να περιορίσουμε τις οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας», σημειώνει ο κ. Πασχάλης, τονίζοντας ότι ο Δήμος Έδεσσας με τις γύρω περιοχές είναι ένας τουριστικός προορισμός που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.

Η συναυλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας, μια εκδήλωση που σύμφωνα με την κ. Μυκωνίου «αγκάλιασε» από την αρχή και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments