....

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ «GOLDEN VISA»

Αύξηση ρεκόρ στις αιτήσεις για «χρυσή βίζα» που προσφέρει η Ελλάδα: Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Τούρκοι, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Η «χρυσή βίζα» που περιλαμβάνει άδεια παραμονής μέσω αγοράς ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250 χιλιάδων ευρώ στην Ελλάδα…

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η βασική τιμή των ακινήτων που θα αγοράσουν ξένοι για το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» μπορεί να φθάσει τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Επενδύσεις σε ακίνητα από τους Τούρκους

Στην Ελλάδα, όπου επενδυτές από πολλές χώρες, ιδιαίτερα οι Κινέζοι, έλαβαν άδειες διαμονής αγοράζοντας ακίνητα, οι Τούρκοι έγινε το κράτος που έκανε τις περισσότερες επενδύσεις σε ακίνητα το 2023.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2014, απαιτούνταν ακίνητο αξίας 250 χιλ. ευρώ για τη λήψη άδειας διαμονής στη χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρόγραμμα ‘golden visa’.

Πέρυσι, το ποσό αυτό αυξήθηκε στις 500 χιλιάδες ευρώ στην πρωτεύουσα Αθήνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Θεσσαλονίκη, και τα νησιά Μύκονος και Σαντορίνη.

Σε ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, αν και δεν κατονόμασε σε ποιες περιφέρειες θα γίνει η αύξηση.

Η ‘golden visa’ δίνει την ελευθερία μετακινήσεων στην Ευρώπη

Ο Μητσοτάκης είπε, «Το θέμα που συζητήσαμε με τον υπουργό Οικονομικών και που πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε πολύ σύντομα είναι η περαιτέρω σημαντική αύξηση του ορίου για επενδύσεις χρυσής βίζας». Ο Μητσοτάκης είπε ότι το όριο μπορεί να φτάσει τις 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο Μετανάστευσης, η Ελλάδα έχει εκδώσει κάτι παραπάνω από 17.500 χρυσές βίζες από το 2018. Το 61% από αυτούς ήταν Κινέζοι πολίτες.

Εκτός από τη διαμονή στην Ελλάδα, οι βίζες επιτρέπουν επίσης ταξίδια εντός του χώρου Σένγκεν της Ευρώπης.

Δεύτεροι είναι οι Τούρκοι

Από τον Νοέμβριο του 2023, ο αριθμός των ατόμων με χρυσές βίζες στην Ελλάδα, εξαιρουμένων των μελών της οικογένειας, είναι 14.945.

8.647 από αυτούς, που είναι περίπου το 58 τοις εκατό, είναι Κινέζοι. Το 2023, ο αριθμός των Κινέζων σε αυτό το εύρος αυξήθηκε κατά 2001.

Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας κατατάσσονται στη δεύτερη θέση με μερίδιο 7 τοις εκατό και 1050 άτομα.

 742 από αυτούς τους Τούρκους είναι εκείνοι των οποίων οι αρχικές αιτήσεις εγκρίθηκαν και 308 είναι εκείνοι των οποίων οι αιτήσεις ανανέωσης εγκρίθηκαν.

Το 2023, ο αριθμός των Τούρκων σε αυτό το εύρος αυξήθηκε κατά 457 και στην αύξηση το 2023, οι Τούρκοι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση μετά τους Κινέζους.

Όταν ληφθούν υπόψη τα μέλη της οικογένειας, ο αριθμός των Τούρκων με χρυσές βίζες στην Ελλάδα είναι 2.831.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ρώσοι με 722 επενδυτές, οι Λιβανέζοι στην τέταρτη θέση με 705 επενδυτές, οι Ιρανοί στην πέμπτη θέση με 502 επενδυτές και οι Αιγύπτιοι στην έκτη θέση με 462 επενδυτές.

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments