....

ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – “ΑΝΤΙΜΠΛΟΚΟ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (VIDEO)

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ στον κυκλικό κόμβο της Ε-65, όπως είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην δημοσιογράφο Δώρα Μήτρα.


Loaded: 0%

Progress: 0%

0:00

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι αγρότες καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αυτή έκλεισε τους δρόμους και όχι οι ίδιοι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι αγρότες που βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο του Ε-65, κατάφεραν να ανέβουν πεζοί σε αυτόν, ενώ αποφάσισαν να βρίσκονται εκεί κάθε μέρα από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα. Αυτή τη στιγμή παρατάσσουν τα τρακτέρ στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου Καρδίτσας – Λάρισας, όπως και στον παλιό δρόμο Καρδίτσας- Αθηνών, ενώ η Ε- 65 παραμένει κλειστή από την αστυνομία. Η τροχαία θα αποφασίσει αν θα δοθεί ή όχι η κυκλοφορία στο άλλο ρεύμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένταση επικράτησε μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, όταν αγρότες προσπάθησαν να μετακινήσουν αστυνομικό όχημα, για να προσπαθήσουν να ανέβουν στην Ε-65, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

“Από την κυβέρνηση εξαρτάται αν θα κλείσουν οι δρόμοι και όχι από εμάς”, υπογράμμισε ο κ. Τζέλλας, τονίζοντας είπε ότι πρόκειται για έναν αγώνα επιβίωσης για τους ίδιους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

“Καλούμε όλους τους αγρότες να βγουν στον δρόμο, γιατί τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο τους Καρδιτσιώτες, αλλά τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρος έως την Κρήτη”.

Oι αγρότες της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία του Παλαμά και από κει σε λίγη ώρα αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να ασκήσουν πίεση όπως λένε στην κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό, καθώς “με τις τιμές στα 65 λεπτά οι βαμβακοπαραγωγοί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το κόστος της καλλιέργειας”, όπως υποστηρίζουν. Παράλληλα, διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό. Επίσης διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες καθώς και έργα υποδομής και άρδευσης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ρεπορτάζ: Δώρα Μήτρα

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments