......

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την απόφαση να παρατάξουν σήμερα Δευτέρα (27/1/2014), τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους έλαβαν οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Σερρών, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα για στους

αγρότες και κυρίως στο νέο καθεστώς της τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων. Στο μεταξύ σήμερα στις 10 το πρωί, οι αγρότες του Τυρνάβου συγκεντρώνουν τα τρακτέρ στην περιοχή Τούμπα. Ακόμη σε σύσκεψη αγροτών στην Αγιά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αγωνιστικό συλλαλητήριο με τα αγροτικά μηχανήματα την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Πέμπτη (30/1/2014) θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση 32 βουλευτών της Ν.Δ. για το φορολογικό των αγροτών. Από τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών θα κριθούν πολλά, ως προς το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες που είναι προσκείμενοι στην «Πρωτοβουλία», παραμένουν με το «βλέμμα» στραμμένο στην Αθήνα, όπου σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, συναντώνται βουλευτές της ΝΔ με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου τα θέματα φορολογίας των αγροτών και με στόχο να εξασφαλίσουν πιο ευνοϊκούς όρους για αυτούς. Εφόσον δεν συμπεριληφθούν κάποιες τουλάχιστον από τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας, την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο, θα αποφασιστεί το «πλάνο των κινητοποιήσεών τους».

Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει τους εκατοντάδες αγρότες του νομού Λάρισας που έχουν συγκεντρώσει τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση. Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που τους ζητά «να μπουν στον αγώνα ενισχύοντας τα τρακτέρ στις πλατείες και συγκεντρώνοντας τρακτέρ σε νέα χωριά.
Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας, και αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος. Ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων και μπλόκων, δεν μας χάρισαν τίποτα.
Μπορούμε και τώρα, με την μαζική συμμετοχή, την αποφασιστικότητα τον συντονισμό σε πανελλαδικό επίπεδο και τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους να έχουμε αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννη Τουρτούρα, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, στην πλατεία του Μητρουσίου, οι αγρότες της περιοχής πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αγροτικοί σύλλογοι του νομού. «Τα νέα μέτρα φορολόγησης των αγροτών θα ξεκληρίσουν τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά» δήλωσε ο πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών προσθέτοντας ότι «το κόστος του πετρελαίου είναι ήδη δυσβάσταχτο για τους περισσοτέρους». Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει,«αυτό που ζητάνε οι αγρότες είναι να μην είναι υπόχρεοι στην τήρηση βιβλίων για ακαθάριστα έσοδα των 40.000 ευρώ, έναντι των 10.000 ευρώ που έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με το άρθρο 41 του κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000)». Οι αγρότες του νομού πρόκειται να συμμετάσχουν επίσης στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 25η Agrotica, το προσεχές Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου.

Κάλεσμα Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών Μπλόκων για Agrotica

«Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες της χώρας που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε πλατείες των χωριών σε πολλούς νομούς.
Χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις Εφορίες σε δεκάδες νομούς υλοποιώντας την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης των μπλόκων στην Λάρισα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Η μαζική ανταπόκριση δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και την αποφασιστικότητα τους να αντιπαλέψουν τις πολιτικές της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης που τους οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα.
Το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και τους απλήρωτους παραγωγούς από εμπόρους και βιομηχανίες, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια, αγροκτήματα, ασφάλιστρα ΕΛΓΑ χωρίς να καλύπτονται οι ζημιές και να αποζημιώνονται, η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ χωρίς να εξασφαλίζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ δίνονται συντάξεις πείνας, οι τεράστιες αυξήσεις στο πετρέλαιο και το αγροτικό ρεύμα φέρνουν απόγνωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους, μειώνουν δραστικά το εισόδημα τους.
Η άγρια φορολόγηση που αποφάσισε η κυβέρνηση με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ, που θα αυξηθεί γρήγορα στο 26%, είναι η χαριστική βολή.

Συνάδελφοι αγρότες – κτηνοτρόφοι

Παλεύουμε για την επιβίωση μας! Είναι ώρα ευθύνης για κάθε μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο που βλέπει να οδηγείται στην φτώχεια και να ξεκληρίζεται. Αποτελούν χρέος και μονόδρομο οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να σταματήσει η βάρβαρη επίθεση στο εισόδημα, να υπάρξει ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων που διεκδικεί η αγροτιά με το πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής των Μπλόκων.
Ότι κατακτήθηκε ως τώρα ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων ηρωικών μπλόκων, μαζικής συμμετοχής της αγροτιάς. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Ο δρόμος είναι γνώριμος για μας, τα χιλιάδες τρακτέρ στις πλατείες ζεσταίνουν τις μηχανές τους και θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όσους σπέρνουν απογοήτευση, ηττοπάθεια, μοιρολατρία.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα είναι η AGROTIKA στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Να μην λείψει κανείς.

Ενισχύουμε τις επόμενες μέρες τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, βγάζουμε τρακτέρ σε νέα χωριά, σε περισσότερες περιοχές. Ενημερώνουμε τους αγρότες για τα μέτρα που έρχονται. Φτάνουμε παντού με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων για την συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, όλο τον λαό, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και αιτήματα.
Όλοι στους δρόμους του αγώνα».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments