......

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Περιοδεία σε Νοσοκομεία της Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κάνει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο διοικητής της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Μπογιατζίδης, αφού χαρακτήρισε ελεγχόμενη τη μέχρι τώρα κατάσταση, επισήμανε ότι σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη δρομολογηθεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας η λειτουργία τριών ειδικών κλινικών νοσηλείας επιβεβαιωμένων covid-19, εκτός των Νοσοκομείων αναφοράς, σε περίπτωση που έχουμε πληρότητα σ’ αυτά και αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μία απ’ αυτές τις κλινικές έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Μαμάτσειο Κοζάνης, ενώ οι άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν στα Νοσοκομεία της Βέροιας και των Γιαννιτσών.

Παράλληλα όπως ανέφερε εντείνονται οι προσπάθειες έτσι ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19, εκτός από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι Νοσοκομείο αναφοράς στη Δυτική Μακεδονία και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments