......

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Στο στόχαστρο κυβέρνησης και εργοδοσίας η πρώτη Κυριακή του χρόνου.
Να τους κόψουμε τη φόρα
Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν βρει την πανδημία ως χρυσή ευκαιρία για να τελειώνουν μια και καλή με τις Κυριακές, τις Αργίες, το 8ωρο και γενικότερα κάθε εργατική μας κατάκτηση.
Αντί να παίρνουν μέτρα για την προστασία της υγείας μας ισοπεδώνουν τα πάντα, γυρνώντας μας 100 χρονιά πίσω και καταδικάζοντας μας σε δουλειά με όρους που μας εξοντώνουν. Εδώ και χρόνια προετοιμάζουν τη δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, 12 ώρες την ημέρα, κάτι που οι εμποροϋπάλληλοι το ζούμε ήδη στο πετσί μας με 10ωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες.
Η αργία της Κυριακής ξηλώνεται μεθοδικά. Δεν έχουν αφήσει Κυριακή για Κυριακή όρθια. Τώρα βάζουν στο στόχαστρο και την 1η Κυριακή του χρόνου, 3 Ιανουαρίου. Οι εμποροϋπάλληλοι, όπως και οι υπάλληλοι στον επισιτισμό,  ξέρουμε καλά ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας, στο ωράριο μας, στις Κυριακές και τις Αργίες είναι βαρέλι δίχως πάτο και η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η οργάνωση της πάλης μας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, τη νομοθετική κατοχύρωση της, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας και την κάλυψη των αναγκών μας.
Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Οι εξελίξεις μας βάζουν όλους μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Την χρονιά που πέρασε κάτω από τις μάσκες υψώθηκαν φωνές διεκδίκησης και αντίστασης, φωνές ανυπακοής και αγώνα απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική αντιλαϊκή καταιγίδα.
Το 2021 ας κάνουμε το βήμα περισσότεροι συνάδελφοι σπάζοντας το φόβο και την απογοήτευση και ας δυναμώσουμε το δικό μας όπλο, τον οργανωμένο αγώνα, απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη! Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά όσα μας ετοιμάζουν. Να πιστέψουμε στο δίκιο των αιτημάτων μας. Όλα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μας έδωσαν πολύτιμα διδάγματα για να καθορίσουμε τη σημερινή μας στάση. Δεν οδηγεί πουθενά το σκύψιμο του κεφαλιού, η διαρκής μείωση των απαιτήσεών μας και η σιωπηρή παράδοση των δικαιωμάτων στο εισόδημα και στους όρους δουλειάς, στην υγεία, την παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση.
Με πίστη στο δίκιο μας και με αισιοδοξία να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Δίνουμε και τη νέα χρονιά ραντεβού στους χώρους δουλειάς και τους δρόμους για να δυναμώσουμε το μέτωπο της αντίστασης, της ανυπακοής, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Καλή χρονιά με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία σε όλους του συναδέλφους και τις οικογένειες τους.
Κανένας μόνος του!
Έλα σε επαφή με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων
Γιαννιτσά: 6936116086
Έδεσσα: 6948632036

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments