....

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΛΥΜΠΑΙΚΗ ΦΛΟΓΑ

Από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και την πόλη μας την Έδεσσα σήμερα 30 Νοεμβρίου 2025 θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέροντας το παγκόσμιο μήνυμα της Ειρήνης, της Ενότητας και των Ολυμπιακών αξιών. Η άφιξή της αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός, που ενώνει την Ελληνική παράδοση με το διεθνές Ολυμπιακό κίνημα και καλεί την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά στη μεγάλη αυτή γιορτή.
Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στην λαμπαδηδρομία είναι οι παρακάτω :
Χρήστος Σωτήρτσης – Δρομέας Μεγάλων Αποστάσεων
Παπαμηνάς Ιωάννης – Αθλητής Ποδοσφαίρου ΑμΕΑ του Πανεδεσσαϊκού
Σιώνης Γρηγόρης – Αθλητής & Προπονητής Ποδηλασίας
Δούμος Ιωάννης – Αθλητής Snowboard
Φανή Μαρκούλη – Αθλήτρια Στίβου, Πρωταθλήτρια Ελλάδας
και από την Άρνισσα ο Τρύφων Βερυκούκης πρωταθλητής στίβου στο ακόντιο

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδήλωσης – Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025.


12:47 Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο στην αρχή του πλακόστρωτου.
12:53 Κεντρική Τελετή στην Πλατεία – Πολιτιστικό Πρόγραμμα.
14:36 Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στην Έδεσσα, έναρξη λαμπαδηδρομίας από οδό Φλωρίνης και Μοναστηρίου.
Διαδρομή: Οδός Μοναστηρίου και Εγνατίας, Πεζόδρομος Δημοκρατίας και Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Περδίκα, Τσιμισκή και Καράνου.
14:48 Κεντρική Τελετή στους Καταρράκτες.
· Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «MILANO CORTINA 2026».
· Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο.
· Ανάκρουση των: Ολυμπιακού ύμνου – Εθνικού Ύμνου Ιταλίας – Εθνικού Ύμνου Ελλάδας.
· Έπαρση σημαιών: Ολυμπιακής, Ιταλικής και Ελληνικής ταυτόχρονα με την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων.
· Χαιρετισμός Δημάρχου.
· Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «MILANO CORTINA 2026».
· Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.
· Ανταλλαγή δώρων.
· Πολιτιστικό πρόγραμμα Δήμου.
15:57 Τερματισμός διέλευσης Ολυμπιακής Φλόγας στις οδούς Ηφαιστίωνος και Δημοκρατίας.
Η τελετουργική υποδοχή θα πραγματοποιηθεί σε δύο σημεία του Δήμου, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει την άφιξη της Φλόγας, πολιτιστικές δράσεις, την επίσημη τελετή στους Καταρράκτες, ανάρτηση σημαιών, χαιρετισμούς εκπροσώπων και ολοκλήρωση της λαμπαδηδρομίας στο κέντρο της πόλης.
Με βαθύ σεβασμό στις αξίες του Ολυμπισμού, ο Δήμος Έδεσσας τιμά αυτό το παγκόσμιο σύμβολο και προβάλλει την πόλη ως τόπο που τιμά το παρελθόν και κοιτά με αισιοδοξία προς το μέλλον.
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments