....

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ -Ο ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΑ

Η επιχειρηματικότητα και τα success stories στη νέα γενιά μας δίνουν ελπίδα και εναλλακτικές

για την οικονομική κρίση. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν ένας άνθρωπος δεν φοβάται να τα παρατήσει όλα, να πάει στο χωριό του και να μάθει πώς να χειρίζεται τη γη, να ανακαλύψει τα μυστικά των τροφών, να καταφέρει να ξεχωρίζει τα χόρτα και εν τέλει να «στήσει» τη δική του επιχείρηση, η οποία έχει πια μεγάλη επιτυχία. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος (ο άνθρωπος πίσω από το Ραδίκι), είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Η δουλειά του Δημήτρη Λυμπερόπουλου βασίζεται σε μια εξαιρετικά απλή ιδέα. Ψάχνει φαγητό. Φυσικό φαγητό. «Ασχολούμαι με την άγρια τροφή την οποία συλλέγουμε για λογαριασμό των συνεργατών μας και με νωπά λαχανικά τα οποία καλλιεργούμε. Επίσης διαχειριζόμαστε χωράφια άλλων και φροντίζουμε το προϊόν να πάει στον πελάτη τη σωστή στιγμή είτε είναι εστιατόριο είτε ιδιώτης», αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο Popaganda.gr και προσθέτει: «Το φαγητό είναι αυτό που μπαίνει μέσα σου. Στην οικογένειά μου δεν είχαμε πάρα πολλά λεφτά αλλά ξοδεύαμε χρήματα –λόγου χάρη- για καλά ψάρια. Δε θα τσιγκουνευτείς αυτό που βάζεις μέσα σου. Όσο καλύτερα τρέφεσαι τόσο πιο υγιής είσαι. Οι άνθρωποι ξοδεύουν πολλά χρήματα για ρούχα ή υλικά αγαθά και πολλά λιγότερα για την ποιότητα του φαγητού τους».

Διαβάστε τα όσα είπε ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος για τη ζωή στην Κάντζα, τη μετακίνηση στη Μεσσηνία -αφού είχαν προηγηθεί κάποια χρόνια μεταπτυχιακού και δουλειάς στην Αγγλία-, την ιστορία του Ραδικιού και την ελληνική διατροφική και πολιτική πραγματικότητα στο Popaganda.gr.


http://www.iefimerida.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments