....

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ 5Ο AGROQUALITY FESTIVAL

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στο 5ο Agroquality Festival το οποίο διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, 5-7 Απριλίου.

  Οι επιχειρήσεις της Π. Ε. Πέλλας παρουσίασαν ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στην περιοχή, υψηλής διατροφικής αξίας όπως : σαλιγκάρι γεμιστό “Escarcom”, πάπρικα και ποικιλία τουρσιών “Αλμωπίας”, τουρσί σπαράγγι από “Τα γλυκά της Αθηνάς ”,  γλυκό από μανιτάρι “soudis, φυσικό χυμό ροδιού χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά με αντιοξειδωτική δράση από την εταιρεία “Ρόδι Ελλάς”, αλεύρι από μονόκκοκο σιτάρι χωρίς γλουτένη από “Το Περιβόλι της Ειρήνης”  χωριάτικο τσουρέκι “Αρχαγγελινό”,  μαρμελάδες από φρούτα του δάσους (καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς ή μασούρα, κράταιγο, τσάπουρνο, σμέουρο, φραγγοστάφυλλο ) από την “Ανάστω” στη Παναγίτσα.  Στο χώρο των καλλυντικών τις εντυπώσεις «έκλεψε» το σαπούνι από γάλα γαϊδούρας “Ονοϊάματα”.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν θεματικές ενότητες και γεύσεις της Πέλλας από προϊόντα των επιχειρήσεων με την επιμέλεια του μάγειρα Ζήση Κωνσταντίνου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις γλυκές γεύσεις της Πέλλας, τα ορεκτικά, τουρσιά, σαλιγκάρια με συνοδευτικό βιολογικό κρασί  “Σιδέρις Τοπικός Οίνος Πέλλας’’ και  τσίπουρο από το ‘’Παραδοσιακό Αποστακτήριο Νιβουρλή’’ στην Ίδα.

            Ακόμη παρουσιάστηκαν φαρμακευτικά φυτά και καρποί του δάσους, οι ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό των οποίων επισημάνθηκαν από την Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. κα. Διαμάντω Λάζαρη. Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και η πραγματοποίηση ρεπορτάζ και γυρισμάτων για την προβολή των προϊόντων της Πέλλας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μάλιστα έγινε προβολή πολυθεάματος γαστρονομίας στο 5ο Agroquality Festival και ζωντανή κάλυψη του γεγονότος από την εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, όπου η εκπρόσωπος της Π.Ε. Πέλλας κα. Καλαϊτζίδου έκανε μια σύντομη αναφορά στην Πέλλα και τα ποιοτικά προϊόντα της. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα από δημοσιογράφους ώστε τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας να προβληθούν στην Ελληνική Ομογένεια και στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού- Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τη δυναμική παρουσία της Πέλλας σε μία ακόμη έκθεση με επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης «Η στήριξη και προβολή των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας επιτυγχάνεται από στοχευμένες συμμετοχές σε εκδηλώσεις με μεγάλη απήχηση, όπως το Agroquality Festival . Η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας αποτελεί την απάντηση στην κρίση. Βασική μας προτεραιότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής μας οικονομίας με πυλώνα ανάπτυξης την αγροτική οικονομία της περιοχής μας».

            Τα στελέχη που εκπροσώπησαν την Π.Ε. Πέλλας είναι η κα. Κατερίνα Καλαϊτζίδου, ΤΕ Γεωπόνος, η κα. Δέσποινα Σεραφείμ ΠΕ Γεωπόνος και ο κ. Κώστας Καφετζής ΤΕ Γεωπόνος.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments