....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ : 120 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

ΤΡΙΤΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ, 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, το παγκόσμιο σύμβολο του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης, έκλεισε το εργοστάσιο της στη Θεσσαλονίκη και κλείνει το εργοστάσιο του Βόλου. Πετάει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιο της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους δούλους.

Αυτή την «ελευθερία» έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στους εργοδότες. Γι’ αυτό κάθε εργάτης πρέπει να θεωρεί εχθρό την Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιον την υποστηρίζει. Είναι λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, όπως η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ.

Τώρα, για τον ίδιο λόγο, η πολυεθνική αναθέτει τη διακίνηση των προϊόντων της σε εργολάβους, απολύοντας τους πωλητές – οδηγούς. Ακολουθούν και άλλες επιχειρήσεις. Κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με ιδρώτα εργαζόμενων και λεφτά καταναλωτών.

Ο ηρωϊκός αγώνας των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, η αντοχή και αποφασιστικότητα τους, να γίνει παράδειγμα, να κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους.

Είναι μάχη ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο, που ηγείται των βιομηχάνων και των εργοδοτών στα αντεργατικά τους μέτρα, που στηρίζεται από τις κυβερνήσεις με κάθε τρόπο. Είναι μάχη ενάντια στη τρομοκρατία της πολυεθνικής. Η μάχη αυτή ια σηματοδοτήσει τις εξελίξεις σε πολλούς κλάδους. Ενδιαφέρει κάθε εργαζόμενο.

Είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. Η νίκη θα είναι όλων των εργαζόμενων.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, όλο το λαό αν κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. Με ψηφίσματα, συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς για ενημέρωση, με επισκέψεις στους απεργούς έξω από το εργοστάσιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με συγκεντρώσεις στις γειτονιές, να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους απεργούς .

 

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Τρίτη, 28 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου

 

Η θέση κάθε εργαζόμενου είναι εκεί.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν είναι ανίκητη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments