....

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σημαντικό πλήγμα στο κύκλωμα της παράνομης διακίνησης μεταναστών

κατάφεραν  αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, μετά από συστηματική έρευνα και αιφνιδιαστική επιχείρηση, πέτυχαν την εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης.
Για την υπόθεση, συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς και δύο  ακόμη άτομα, ένας 45χρονος Έλληνας και ένας 42χρονος αλλοδαπός, τα οποία δρούσαν υπό τις εντολές του 35χρονου.
Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2015 οργανώθηκε επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στην Ε. Ο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του χωριού Καστανά.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, τα δύο μέλη της σπείρας, επιβίβασαν σε επιβατικό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα σε γειτονική χώρα, τέσσερις αλλοδαπούς, εκ των οποίων 2 ήταν υπήκοοι Συρίας και 2 υπήκοοι Ιράκ).
Ακολούθησε δεύτερη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του «εγκεφάλου» του κυκλώματος, ο οποίος εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Συνολικά κατασχέθηκαν: το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν  για τη μεταφορά των μεταναστών, πέντε κινητά τηλέφωνα, και  30.020 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί η ολόκληρη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments