....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ- ΑΛΜΩΠΙΑΣ,: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, ύστερα από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης- Αλμωπίας, ενέκρινε ομόφωνα την κατασκευή Μνημείου Μακεδονικού Αγώνα και Βαλκανικών Πολέμων στην συμβολή των οδών Αγίου Νίκανδρου και Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στον χώρο ήδη υπάρχει η προτομή του πρωτεργάτη της απελευθέρωσης της πόλης της Αριδαίας παπα Νίκανδρου η οποία θα ενσωματωθεί στο νέο μνημείο.


            Ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης- Αλμωπίας  δεσμεύθηκε να  προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την μορφή του μνημείου. Για τον λόγο αυτό καλεί τους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και  πολιτικούς μηχανικούς, ιδικά της Αλμωπίας, να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, να προτείνουν ιδέες και γενικά να βοηθήσουν στην ολοκλήρωσή του. Περισσότερες πληροφορίες, τοπογραφικά διαγράμματα και βασικές ιδέες στα τηλέφωνα 2381020189, 6977254045 και το email macedon.dg@gmail.com του συλλόγου.  

 Θα χαρούμε να συνεργαστούμε και να πάρουμε ιδέες από όσο το δυνατόν περισσότερους ώστε η Αριδαία να αποκτήσει ένα πραγματικά καλαίσθητο μνημείο σχετικό με δύο πολύ σημαντικές περιόδους της ιστορίας της.  

 

                     
                   Ο Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

           Γιουματζίδης Δημήτριος                                       Στόικου Μαρία

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments