....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ: OXI ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

       Ενόψει των εορτασμών των εθνικών επετείων της 18ης Οκτωβρίου και της 28ης Οκτωβρίου θεωρούμε αδιανόητη την παρουσία στις εξέδρες των επισήμων ή σε άλλες εκδηλώσεις μνήμης, την παρουσία βουλευτών ή εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής.

Δεν μπορεί κανείς να αγνοεί ότι η Χρυσή Αυγή δικάζεται αυτή την περίοδο ως εγκληματική οργάνωση, ότι είναι οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σεχζάτ Λουκμάν για τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα αλλά και για εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, είναι εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος ο αρχηγός της εγκληματικής τους οργάνωσης παραδέχτηκε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Φύσσα,  ενώ τα καθημερινά αδιάσειστα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια με την έναρξη της δίκης τους, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τη δομή, τη δράση και τους στόχους της.

Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου και η πολιτεία έχει σταματήσει τη χρηματοδότηση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, που με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών οργανώνουν τάγματα εφόδου και επιδίδονται σε πογκρόμ και ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις.

   Εμείς ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο οι ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί και του Χιτλέρ να στέκονται στις εξέδρες των επισήμων και οι μαθητές μας να παρελαύνουν από μπροστά τους. Δε σημαίνει ότι επειδή οι Χρυσαυγίτες  έχουν φορέσει κουστούμια και γραβάτες έχουν καθαρά χέρια.

      Το γεγονός ότι έχουν εκλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες δεν συνεπάγεται ότι  δεν είναι εχθροί της δημοκρατίας. Άλλωστε  και ο Χίτλερ μέσα από εκλογές έγινε ο Φύρερ και έστησε το Άουσβιτς και το ολοκαύτωμα. Δεν θα επιτρέψουμε στους εκπροσώπους της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να ρίξουν το δηλητήριο του ρατσιστικού μίσους, της μισαλλοδοξίας και της μισανθρωπίας στους μαθητές μας.

      Είναι  άλλωστε χρέος μας αυτό στα πλαίσια της διαπολιτισμικής και αντιρατσιστικής αγωγής, που αποτελεί μέρος του αναλυτικού προγράμματος του σχολείου μας.  Οι εκπαιδευτικοί έχουν παλέψει και παλεύουν για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας κι ενάντια στο φασισμό.

      Η παρουσία λοιπόν μελών αυτής της οργάνωσης σε εκδηλώσεις που τιμούν τη δημοκρατική αντίσταση του λαού μας θα αποτελέσει βεβήλωση της μνήμης των νεκρών αυτών των αγώνων.

Ποτέ ξανά πόλεμος

Όχι άλλα ολοκαυτώματα.

Ποτέ ξανά φασισμός

 

 

                               Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Έδεσσας

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments