....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ AΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Καταλυτική αποδείχθηκε η παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Με την παρέμβαση του ο Σύλλογος απέτρεψε τους σχεδιασμούς του και καταψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαστοράκη να δεσμεύσει τον Δήμο για άλλα πέντε χρόνια (2020-2025) να αναθέσει σε εργολάβο τις εργασίες της υπηρεσίας Καθαριότητας χρεώνοντας τον Δήμο 16.000.000 ευρώ.

Η παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι στα τελευταία 20 χρόνια είναι η πρώτη απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, βάζοντας τις βάσεις να επανέλθει στην υπηρεσία ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας.

Σύμφωνα με το ΜΕΤΑ ΟΤΑ :

«Ο αγώνας για την κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων και την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών των Δήμων δεν σταματάει εδώ. Γνωρίζουμε ότι τα εργολαβικά συμφέροντα εποφθαλμιούν τις κερδοφόρες γι’ αυτά δημόσιες υπηρεσίες και βρίσκουν πρόθυμες κυβερνήσεις και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τα εξυπηρετήσουν.

Η θέση του ΜΕΤΑ ΟΤΑ όπως την έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα στα όργανα της ομοσπονδίας είναι πως δεν μπορεί να περιοριζόμαστε σε αποσπασματικές και μεμονωμένες αντιδράσεις που άλλες φορές φέρνουν αποτελέσματα όπως στο Δήμο Χερσονήσου από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, αλλά σε άλλες ίδιες περιπτώσεις έχουμε αρνητικό αποτέλεσμα. Όπως η μία μετά την άλλη Περιφέρεια και με τις ευλογίες της κυβέρνησης, δίνει την Διαχείριση Απορριμμάτων στους εργολάβους, αν δεν αντιδράσουμε, το ίδιο θα συμβεί και με τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Για τον λόγο αυτό χρειάζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ να μπει μπροστά και να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων του κλάδου για την κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως την κατάργηση όλου του νομοθετικού οπλοστασίου που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των αιρετών προκειμένου τελικά να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι της κοινωνίας».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments