....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΌΡΜΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ (VIDEO PHOTOS)

Ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας Αλμωπίας ιδρύθηκε το έτος 2009.

Το Σάββατο 14-11-2015 το μεσημέρι ο Σύλλογος στην πλατεία του χωριού προγραμμάτισαν φωτογράφηση με τις νέες παραδοσιακές στολές, που έραψαν πρόσφατα με όλα τα χρώματα και όλες  τις λεπτομέρειες όπως ήταν την εποχή που οι γυναίκες πριν 80 χρόνια τις φορούσαν τις καθημερινές και τις γιορτινές ημέρες. Μετά την φωτογράφηση όλες οι γυναίκες χόρεψαν στην πλατεία του χωριού φορώντας τις στολές χαμογελαστές όλες και καμαρωτές. 

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε  ότι η διατήρηση και η χρήση των παραδοσιακών στολών στους πολιτιστικούς και λαογραφικούς συλλόγους δεν πρέπει να χαθεί από την καθημερινότητα των λαών καθώς αυτό θα σήμαινε απώλεια τής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ένα μεγάλο μπράβο στο Δ.Σ. του Συλλόγου και σε όλα τα μέλη για τις δραστηριότητές τους καθώς συνεχίζουν να διοργανώνουν με τόση μεγάλη επιτυχία την κάθε φορά. Εμείς ως TASTV.GR τους στηρίζουμε και κάθε τους διοργάνωση και εκδήλωση θα την καλύπτουμε με φωτογραφίες και βίντεο και  ευχόμαστε στο Σύλλογο να έχουν συνεχή πρόοδο.

Δυστυχώς εμείς ως TASTV.GR δεν μπορέσαμε να παραστούμε στην παρουσίαση των στολών, γιατί συμμετείχαμε σε αποστολή στην Ειδομένη μαζί με την ομάδα Πρωτοβουλίας Γυναικών σε δράση Έδεσσας και εθελοντών για την προσφορά ειδών πρώτη ανάγκης σε μετανάστες.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments