....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ Π. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣH ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο Εστιατόριο ΤΣΕΓΑΝΗ με θέματα:
 
- απολογισμός φύλαξης Οικισμού - Security (θα παρευρεθεί η GSS Security). 
- ΔΕΥΑ, νέο έργο ύδρευσης, περαιτέρω ενέργειες - εγκρίσεις.
- προγραμματισμός δράσεων, απολογισμός 2018. 
 
Θα παρευρεθεί η Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Οικονομικών & Στρατηγικού Προγραμματισμού Κα Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου 
που θα μας ενημερώσει για την ύδρευση του Οικισμού 
και θα αναπτύξει τον προγραμματισμό της ΠΚΜ 
για τις οδικές παρακάμψεις Γιαννιτσών, Χαλκηδόνας και θεμάτων του Οικισμού μας και της περιοχής.
 
Κρίνεται αναγκαία η παρουσία ΟΛΩΝ των μελών που θα βρίσκονται στον Οικισμό.
Επισυνάπτεται σχετικό με ύδρευση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που εξέδωσε το ΔΣ στις 07.10.2018

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε την είδηση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω Ευρωπαικών Προγραμμάτων ΠΕΠ ενέκρινε την μελέτη και αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» ύψους 626.016,26 ευρώ για την υδροδότηση του Παραδοσιακού Οικισμού του Αγ. Αθανασίου Πέλλας που αποτελεί τον κυριότερο τουριστικό προορισμό της Β. Ελλάδας.


Η απόφαση αυτή, για τη οποία υπήρχε η θετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΕΥΑ Εδεσσας, χαιρετίζεται από εμάς, επιβεβαιώνει δε τη θέση μας αλλά και τη μέχρι σήμερα δράση μας για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός άρτιου υδρευτικού και όχι αρδευτικού δικτύου, δικαιώνει πλήρως την απόφαση 200 και πλέον οικογενειών του Οικισμού και του Δ.Σ. του Συλλόγου, στο να μην αποδεχθούν να εξοφλήσουν υπέρογκους και με αναδρομικές χρεώσεις λογαριασμούς ύδρευσης (χωρίς μάλιστα να υφίστανται συμβάσεις υδροδότησης)   850 και πλέον ευρώ, που από το 2014 εκδίδονται και αποστέλλονται ή εναποθέτονται σε άγνωστα σημεία με άγνωστα στοιχεία προσώπων, χωρίς να παρέχονται για το αγαθό του νερού τα προβλεπόμενα και αυτονόητα από την ΔΕΥΑ Εδεσσας, δηλαδή,


Πόσιμο, κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και επαρκές νερό  καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.


Οι λόγοι για τους οποίους οι ίδιοι, ΔΕΥΑ και ο Δήμος Εδεσσας προχώρησαν -παρά τα έως τώρα ισχυριζόμενά τους- σε κατάθεση μελέτης και διεκδίκηση κονδυλίων μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το σκοπό αυτό, αποδεικνύουν ότι εκτιμήθηκε άμεσα η αναγκαιότητα για νέο υδροδοτικό δίκτυο, ανεξάρτητο των αρδεύσεων, που να παρέχει σε 400 οικογένειες οικιστών, σε 100 επιχειρήσεις και χιλιάδες επισκέπτες, κατάλληλο και επαρκές νερό καθ΄ όλη τη διάρκεια τους έτους.
Ο Σύλλογος μας που αναγκάστηκε να προστρέξει προς όλους τους αρμόδιους φορείς και στα δικαστήρια για τους παραπάνω λόγους συνεχίζοντας τον αγώνα του μέχρι την τελική δικαίωση, αισθάνεται την ανάγκη να  ευχαριστήσει τόσο την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Κα Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου όσο και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κο Απόστολο Τζιτζικώστα για την κατανόηση που επέδειξαν στο χρόνιο πρόβλημα του τουριστικού χειμερινού προορισμού του Παλ. Αγίου Αθανασίου, κι έκαναν πράξη την δήλωση τους «η αναβάθμιση των υποδομών που θα οδηγήσει σε βελτίωση της ποιότητας βασικών αγαθών όπως το νερό είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή της Περιφέρειας». Αλλά και κάθε έναν ατομικά που με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του, μας στήριξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μας έδωσε κουράγιο να αντέξουμε όλα τα προβλήματα και εμπόδια που συναντήσαμε.
Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε στενά όλη τη διαδικασία μέχρι να γίνει πράξη και να λειτουργήσει κανονικά, προς όφελος όλων.
  Με εκτίμηση

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
               Ανδρέας   Πολίτης
Ηλεκ/γος Μηχ. ΔΘ-Επιθεωρ.ΤΚΕΠ/ΥΕΝ-Πραγμ.    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Γεώργιος   Μανωλόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός-Ενεργ. Επιθεωρητής  
              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
           Μιχαήλ  Καραμπελιάς
                     Επιχειρηματίας            Ο ΕΚΤ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       Δημήτρης  Βαλαβάνης
       Εκπαιδευτικός
                                                                  ΤΑ ΜΕΛΗ


 

Σχόλια - Facebook Comments