....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ Π. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ : ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 29.10.2017

 

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ΓΣ του Συλλόγου στο εστιατόριο Τσέγανη με τη συμμετοχή και αρκετών φίλων από την Αθήνα και άλλες πόλεις.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τον Σύλλογο και το χωριό. 
Μίλησαν τα μέλη του ΔΣ και έγιναν παρεμβάσεις από μέλη και Οικιστές.

Ευχαριστούμε τους δύο μηχανικούς για τις πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα τόσο για το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης όσο και για τις μελέτες και τις ασφαλτοστρώσεις.

Αναλυτικότερα:

ΓΙΑ ΤΗ SECURITY-ΦΥΛΑΞΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
Πιστοποιήθηκε για ακόμα μία φορά η χρησιμότητα της παρουσίας της εταιρείας SECURITY στον Οικισμό μας το 5μηνο από 15 Μαΐου - 15 Οκτωβρίου.
Για ακόμα μία θερινή σαιζόν ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ κλοπής ή διάρρηξης, ενώ από πολλούς φίλους τονίσθηκε η αρτιότητα της φύλαξης
από τους ανθρώπους της εταιρείας και κυρίως από τον Κο Αργύρη που κατάφερε σε δύο χρόνια να γίνει ο αγαπημένος του Οικισμού.
Μελανό σημείο, η  ΜΗ τακτοποίηση των οφειλών από αρκετούς συμμετέχοντες τους οποίους και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ
απέναντι στην εταιρεία.
Το ΔΣ και η ΓΣ δηλώνουν ότι είναι κρίμα να χαθεί η συνέχιση της φύλαξης την επόμενη θερινή σαιζόν, αλλά δεν είναι και ηθικό κάποιοι να φυλάσσονται στις πλάτες άλλων,
γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα πραγματοποιηθεί η φύλαξη και χωρίς αυτούς.
Εξάλλου όσοι περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο μικρότερο θα είναι και το τίμημα, κάτι που θέσαμε αρχικά ως στόχο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑ-ΥΔΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
Στις 07.12.2017 εξετάζεται η πρώτη αγωγή των 110 περίπου πρώτων συμμετεχόντων για την ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ.
Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του Οικισμού με την υδροδότηση, τις διακοπές νερού, τις εκτροπές, το πάγωμα κάποιων επιφανειακών κλάδων του δικτύου με χαμηλές θερμοκρασίες, τη συνεχή παρουσία λάσπης και τις δικαιολογίες που προβάλει η ΔΕΥΑ σε διαμαρτυρίες Οικιστών για έως τώρα μη ύπαρξη νερού, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο Σύλλογο μας και στο ΔΣ.
Επίσης αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που θα προκύψουν πιθανώς τη φετινή περίοδο στην υδροδότηση του Οικισμού, λόγω  της απαγόρευσης της Δ/νσης Υγείας για χρήση νερού άρδευσης.
Ελήφθη ομόφωνη απόφαση στη ΓΣ εντατικοποίησης των ενεργειών του ΔΣ σχετικά με τη ποιότητα, τη ποσότητα του νερού του Οικισμού και τονίσθηκε η συμπαράσταση στις ενέργειες
του ΔΣ και του Κου Τσιρώνη νομικού συμβούλου οι οποίες προκύπτουν και από τις ΓΣ.

Θα ακολουθήσει ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΣ σχετικά με το θέμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΤΕΛΟΣ AΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ;;;
To ΔΣ γνωστοποίησε στη ΓΣ ότι την τελευταία εβδομάδα εμφανίστηκαν στο χωριό μας κάποια ειδοποιητήρια από τον Δήμο Έδεσσας όπου και ζητούν την καταβολή περίπου 350€ για την αποπληρωμή δανείου (του Δήμου) από τα έτη 2003 και 2004 σχετικά με ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου καθώς και για νεκροταφεία και συντήρηση δημοτικής οδοποιίας .....!!!!
Δε γνωρίζουμε ακόμα εάν αφορά τους οικιστές που δεν είναι και δημότες του Δήμου Εδέσσης ή μόνο επαγγελματίες.
Θα ελεγχθεί το θέμα και θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις από το ΔΣ.

Παράλληλα,
το ΔΣ του Συλλόγου ενημέρωσε την ΓΣ για τις επανειλημμένες συναντήσεις με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας  Κα Αηδονά και με τον Περιφερειάρχη ΚΜ Κο Τζιτζικώστα για το θέμα των ασφαλτοστρώσεων την περίοδο του καλοκαιριού και την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ αγροτικής οδοποιίας.
Ο Δήμος Εδεσσας ως αρμόδιος φορέας απήντησε ότι τέτοια έργα δεν έχουν ωριμάσει για τον Οικισμό μας....
Εξετάζεται το γεγονός να αναλάβει πρωτοβουλία ο Σύλλογος για την ανάληψη πραγματοποίησης μελετών από ιδιωτικό γραφείο, βάσει των προϋποθέσεων που καθορίζονται από το ΕΣΠΑ, κάτι που λόγω του κόστους φαντάζει δύσκολο.
Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον νέο νόμο των αυθαιρέτων που ψηφίσθηκε πριν περίπου 10 μέρες και περιμένουμε να γίνει ΦΕΚ άμεσα.
Υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις και περισσότερες δόσεις στον νέο νόμο. Θα υπάρχουν νεότερες ανακοινώσεις από το ΔΣ με την δημοσίευση του ΦΕΚ.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλωσορίσαμε το νέο μέλος του Δ.Σ. Κο Βαλαβάνη Δημήτριο ο οποίος αντικατέστησε την Κα Τάνια Τάρη, μετά την ομόφωνη απόφαση της ανασυγκρότησης του ΔΣ στη Γ.Σ. στις 15.05.2017
Αποσύρθηκαν οι αγελάδες από τον Οικισμό.
Καλωσορίζουμε δύο ακόμη οικογένειες νέων μελών στη μεγάλη οικογένεια του Συλλόγου μας.
Των Κκων Μανωλόπουλου Παναγιώτη και Μάρκου Κωνσταντίνου

Φιλικά
Το ΔΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments