....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: «ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ»

Κατά το τελευταίο διάστημα κατόπιν καταγγελιών και έπειτα από αυτοψία των μελών του Συλλόγου καθώς και υπηρεσιών, παρατηρήθηκαν φαινόμενα λαθραλιείας στην Λίμνη Βεγορίτιδα.

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Α.Τ. Άρνισσας, το Δασαρχείο Έδεσσας, το Τμήμα αλιείας Π.Ε Πέλλας και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες  εντόπισαν δίχτυα και λαθραλιείς καθώς και εργαλεία ψαρέματος σε αρκετά σημεία εντός της λίμνης τα οποία θα κατασχεθούν και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο Διαδικασίες.Image and video hosting by TinyPic

Οι έλεγχοι στο εξής τόσο από τα μέλη του Συλλόγου όσο και από τις αρμόδιες αρχές θα είναι καθημερινοί έτσι ώστε να προστατευτεί η αναπαραγωγή του Κορέγονου.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Β.Δ. 142/1971 και Π.Δ. 36/1977) καθώς και με απόφαση του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Πέλλας απαγορεύεται η αλιεία στην Λίμνη Βεγορίτιδα τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών.

Παρακαλούμε πολύ, όποιον διαπιστώσει φαινόμενα λαθραλιείας να τηλεφωνεί άμεσα στο 100 ή στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και Δασαρχεία.

E-mail του Συλλόγου για πληροφορίες και καταγγελίες: spvegorititidas@gmail.com

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments