....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Φοβούνται την Επιστημονική Αλήθεια και τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας

 

     Λένε, πως για να πλασάρεις σωστά ένα μεγάλο μύθο, χρειάζεσαι έναν καλό σκηνοθέτη και καλούς ηθοποιούς ! Όμως η παράσταση που στήθηκε στο Αμύνταιο με τίτλο «Ημερίδα για την Βεγορίτιδα», δεν είχε ούτε καλό σκηνοθέτη, ούτε καλούς ηθοποιούς! Η «παράσταση» ενημέρωσης για την λίμνη, είχε τα πάντα, εκτός από την επιστημονική αλήθεια για την πραγματική εικόνα της κατάστασης της λίμνης προπαντός για τα τοξικά της κυανοβακτήρια και την προστασία της λίμνης. Είχε φόβο, φόβο να αμφισβητηθούν τα στοιχεία των Illuminati-πεφωτισμένων δήθεν «ειδικών κυανοβακτηριολόγων» που εξέδραμαν στις βόρειες επαρχίες και μ έναν ασταμάτητο λόγο επιστημονικών όρων, πυροβολούσαν το κοινό ισχυριζόμενοι την αδιαμφισβήτητη αλήθεια τους.

     Η «παράσταση» ημερίδα τους είχε τραμπουκισμούς. Είχε εντυπωσιακή εμφάνιση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κου Μιχελάκη να ξεσκίζει τις αφίσες του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, με κραυγές που θα τις ζήλευε κάθε ηθοποιός της Επιδαύρου, δίνοντας παράλληλα μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς, φωνάζοντας «αυτή είναι η δική μου εκδήλωση, θα μπαίνει όποιος θέλω εγώ και ότι θέλω εγώ (sic)» (Aς μην μπει στον κόπο να μας διαψεύσει, έχουμε στα χέρια μας καταγεγραμμένη την σκηνή και όλη την παράσταση). Όμως ο κος Μιχελάκης δεν αρκέστηκε στους τραμπουκισμούς κατά των μελών του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, επιβεβαίωσε με περίτρανο τρόπο πως εννοεί ο κος Μιχελάκης και όλη η ομάδα των «ειδικών» την ενημέρωση.

     Ενώ στην εκδήλωση ήταν επισήμως καλεσμένος ο σύλλογος προστασίας, οι «εδικοί» αρνήθηκαν να κάνει τοποθέτηση, μόνο ερωτήσεις του επιτρεπόταν! Και είχαν κάθε λόγο να αρνηθούν να ακουστεί ο αντίλογος από την δική μας πλευρά. Γνώριζαν και γνωρίζουν ότι ο Σύλλογος Προστασίας θα ανέτρεπε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς τους. Με στοιχεία και όχι με ανακοινώσεις της μόνης και δήθεν «αδιαμφισβήτητης» αλήθειας τους. Αν δεν φοβόντουσαν τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις του Συλλόγου μας, τότε θα έδιναν βήμα και λόγο, ως οφείλει καθένας που ενστερνίζεται τις βασικές αρχές του δημοκρατικού διαλόγου. Αν μας έδιναν τον λόγο τότε το κοινό και αυτοί οι ίδιοι θ άκουγαν πως από το διαπιστευμένο εργαστήριο έγιναν αναλύσεις δειγμάτων νερού που λήφθηκαν από τη λίμνη 3 μήνες μετά την έξαρση του φαινομένου του δυσχρωματισμού!  Άρα τα στοιχεία τους εκτός από την χρονική απόσταση απ’ το φαινόμενο, έχουν και απόσταση από την πραγματική εικόνα των υδάτων της λίμνης.   

     Αν μας έδιναν τον λόγο οι αυτάρεσκοι και αυτοπροβαλλόμενοι διαπιστευμένοι χημικοί και νεόκοποι λιμνολόγοι θ άκουγαν δια στόματος του συλλόγου την αλήθεια για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πως αυτή απέκρυψε το πρόβλημα του δυσχρωματισμού της λίμνης από τοξικά κυανοβακτήρια τον Ιούνιο του 2018. Πράγμα που αποκαλύφθηκε από το ΑΠΘ, που με έγγραφο του στην Περιφέρεια επεσήμανε την επικινδυνότητα του φαινομένου.

          Γιατί αν ενδιαφέρονταν πραγματικά και όχι υποκριτικά  για την προστασία των λουόμενων, θα έπρεπε από την 1η Ιουνίου που ήταν σε κορύφωση το πρόβλημα, το αργότερο στις 18 Ιουνίου που ομολόγησε η κα Β.Τ. τον  δυσχρωματισμό, ν απαγορεύσει προληπτικά την κολύμβηση. Βέβαια, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για το ρόλο της στην παράσταση η εξουσιοδοτημένη από την πολιτεία «ειδικός» για τις λίμνες της χώρας μας του εθνικού δικτύου (χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ), η κα Β.Τ. (μάθαμε ότι δεν διαθέτει ούτε καν μεταπτυχιακό στα κυανοβακτήρια, στο φυτοπλαγκτό, στη λιμνολογία). Καημένη Ελλάδα με τους άριστα εκπαιδευμένους νέους επιστήμονες που φυλλοροούν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό!   Προσπάθησε να μας πείσει ως «ειδικός» για το αδύνατον. Να μας πείσει ότι δεν ήταν μόνο τα τοξικά κυανοβακτήρια που προκάλεσαν τον δυσχρωματισμό αλλά τα καλά χλωροφύκη (φάνηκε μετατόπιση από τη θέση των εγγράφων) και πιθανότερο «τα αιωρούμενα στερεά». Ένα είναι σίγουρο, τα κυανοβακτήρια ήταν αιωρούμενα, δεν έγινε μεταφορά σκόνης στη Βεγορίτιδα από τη Σαχάρα!    

     Θ άκουγαν πως δεν ενημέρωσαν τον κόσμο για το πρόβλημα του δυσχρωματισμού της λίμνης από τοξικά κυανοβακτήρια για μια ολόκληρη δεκαετία (2008-2018 ) (με τις μεθόδους της κας Α.Χ. ) και το πρόβλημα είχε ήδη γνωστοποιηθεί από την καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Μουστάκα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην ίδια την Βουλή των Ελλήνων τον Απρίλιο του 2016. Και φυσικά θα έπρεπε να βρεθούν ενώπιον των τεράστιων ευθυνών τους.

     Οι εξουσιοδοτημένοι «ειδικοί» και «διαπιστευμένοι» επιστήμονες που ανέβηκαν στο Αμύνταιο να ενημερώσουν τους ιθαγενείς, θ άκουγαν  πως δεν είναι και τόσο «ειδικοί» - το παραδέχτηκε άλλωστε η κα Α.Χ - πως είναι χημικός και όχι ειδική στα κυανοβακτήρια. Και ούτε ένας από το πάνελ δεν είχε την παραμικρή ειδίκευση (ούτε καν μεταπτυχιακό) πάνω στα κυανοβακτήρια, στο φυτοπλαγκτό και τις λίμνες. Δεν μας έδωσαν τον λόγο, γιατί θ άκουγαν πως θεωρούμε απαράδεκτο ν αποκλείονται τα Πανεπιστήμια και οι έμπειροι επιστήμονες μ εξειδίκευση στο θέμα, διεθνώς αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι. Θ  άκουγαν πως θεωρούμε ντροπή για την χώρα μας και κατάντια και επιβολή της αναξιοκρατίας και της αδιαφάνειας τον αποκλεισμό αυτό. Εξάλλου εμείς μιλάμε πάντα με στοιχεία κι επιμένουμε στις απόψεις μας. Όπως δεν το κάνει η κα Α.Χ., η κορυφαία του χορού του πάνελ της παράστασης η οποία απέκρυψε στην παρουσίασή της το τι γράφει στον επιστημονικό κόσμο στην εργασία «καμάρι» της,  δηλαδή πως όλα τα δείγματα από Βεγορίτιδα, Πετρών, Χειμαδίτιδα, Ζάζαρη που ανέλυσε από το 2008-2014 ήταν τοξικά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία! Και οι τοξίνες τότε δεν έπεσαν από τον ουρανό αλλά τα ίδια κυανοβακτήρια των ίδιων λιμνών τις παράγουν εκτός και εάν το 2018 από το φόβο τους στους  Illuminati-πεφωτισμένους απώλεσαν την ιδιότητα της τοξικότητάς τους!

     Και οι επιστήμονες των Πανεπιστημίων δεν προσήλθαν, γιατί απλά δεν προσκλήθηκαν επειδή φοβηθήκατε την επιστημονική αλήθεια. Και κύριε Μιχελάκη, όπως δηλώσατε σε συνέντευξή σας στη ΕΡΤ Φλώρινας, «ας ερχόντουσαν να φέρουν τα στοιχεία τους στην σύσκεψη» σας απαντάμε, δεν προσκλήθηκαν ! Και είναι η απόλυτη απαξίωση από την πλευρά σας των πανεπιστημιακών της χώρας. Οι επιστήμονες αυτοί, οι μόνοι ειδικοί στα κυανοβακτήρια στη χώρα, με δημοσιεύσεις σε καλύτερα σύμφωνα με τα κριτήρια της κας Α.Χ. διεθνή επιστημονικά περιοδικά και όχι σε εφημερίδες όπως υπονοούσε η ίδια, προσήλθαν στην συνάντηση για την Βεγορίτιδα στο Υπουργείο περιβάλλοντος, όπου απέδειξαν τα προφανή λάθη τους για τα κυανοβακτήρια, που ακόμα και προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να εντοπίσουν.

     Όμως στην συνάντηση αυτή η ομάδα του πάνελ του Αμύνταιου δεν κατέθεσε τα στοιχεία τους, δεν προσήλθε για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων τους, γιατί φοβούνται τον αντίλογο και την αλήθεια για την Βεγορίτιδα. Είναι τυχαίο που στην ενημέρωση των «ειδικών» δεν αναφέρθηκαν οι αιτίες μόλυνσης της Βεγορίτιδας,  δεν ακούστηκαν οι λέξεις Σολού, κανάλι Πετρών και δεν έγινε καμιά πρόταση αντιμετώπισης της μόλυνσης; Αλλά όταν παρουσιάζεις το νερό της λίμνης καθαρό σχεδόν ως πόσιμο, δεν υπάρχει καμιά ανάγκη λήψης μέτρων για την εξάλειψη της μόλυνσης. Όμως υπάρχει η ανάγκη για συνεχείς πανάκριβες μετρήσεις κυανοτοξινών από το διαπιστευμένο εργαστήριο (χρηματοδότηση!) γιατί τα πράγματα αλλάζουν!  Οι «σοβαροί ειδικοί»  λιμνολόγοι αποφάνθησαν. Όμως η σοβαρότητα ολονών μας κρίνεται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια. Για τους επιστήμονες από την εμπειρία και τις δημοσιεύσεις όπως ανέφερε η νεόκοπη κα Α.Χ, η  οποία γνωρίζει με τα δικά της κριτήρια, τα διεθνή, ποιοι είναι οι έμπειροι ειδικοί στη χώρα και απέφυγε κάθε αναφορά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τόσο για τα κυανοβακτήρια όσο και για τις κυανοτοξίνες, οι οποίοι είναι γνωστοί στη διεθνή επιστημονική κοινότητα από τη δεκαετία του 1990!

     Οσο για την ταυτότητα των υδάτων κολύμβησης της Βεγορίτιδας από την ΕΓΥ, μεταξύ άλλων η λίμνη Βεγορίτιδα έχει θαλάσσιο πυθμένα, λιμάνια και ναυπηγεία! Να γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε. Και η αλήθεια αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ της περιοχής. Μιά ματιά στα δημοσιεύματα για την ημερίδα ,φτάνει για να διαπιστώσει κανείς ότι δεν έπεισαν κανέναν οι «διαπιστευμένοι» και αδρά αμειβόμενοι εξουσιοδοτημένοι «ειδικοί».

     Ποιά θα είναι η απάντηση του Συλλόγου Προστασίας σ αυτή την κακοπαιγμένη παράσταση «ημερίδα για την Βεγορίτιδα»; Η διοργάνωση μιας ημερίδας ενημέρωσης για την πραγματική κατάσταση στην λίμνη Βεγορίτιδα. Μια ημερίδα χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Μια ημερίδα στην οποία θα προσκαλέσουμε και τους 5 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μια  ημερίδα που θα είναι καλεσμένος και ο κος Μιχελάκης με δικαίωμα να μιλήσει όσο θέλει, να κολλήσει όσες αφίσες θέλει και τον διαβεβαιώνουμε πως δεν θα προβούμε σ απαξιωτικούς χαραχτηρισμούς, όπως το έπραξε ο ίδιος στην ΄΄ημερίδα΄΄ του, για μέλη του Συλλόγου, αλλά κι επιστήμονες που βρίσκονταν στην αίθουσα.  Μια ημερίδα όπου θα κληθούν κορυφαίοι επιστήμονες να ενημερώσουν, να παρουσιάσουν στοιχεία, που έχει στα χέρια της και η Αποκεντρωμένη και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι και στοιχεία δημοσιευμένα στα διεθνή περιοδικά κα A.X.  - και μια που σας ενδιαφέρει ρωτήσαμε και μάθαμε - με υψηλότερο συντελεστή απήχησης από τη δική σας δημοσίευση «καμάρι». Μια ημερίδα διαλόγου αλλά και προτάσεων -όχι από γιαλαντζί λιμνολόγους-  για την ανεύρεση λύσεων, που μπορούν να  δώσουν ένα τέλος στον οικολογικό εφιάλτη της λίμνης Βεγορίτιδας.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments